ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Πραγματοποιείται  για 2η συνεχή χρόνια στην  Ζάκυνθο η Διεθνής Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας .Η τελετή έναρξης έγινε το απόγευμα της προηγούμενης Τέταρτης (22/5) στο πνευματικό κέντρο.

Μια τελετή έναρξης,  που δυστυχώς όχι μόνο δεν απέφυγε τα οργανωτικά προβλήματα αλλά αντιθέτως άφησε  στους παρευρισκόμενους μια αίσθηση πάγου.

Η καλή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίησή της,  δυστυχώς δεν ήταν αρκετή ώστε να αποτρέψει τις αρνητικές κριτικές που προκάλεσε. Έδινε την εικόνα μιας «παράστασης», η οποία «έγινε, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει», προκειμένου να δώσει την σκυτάλη και μαζί  και  την  ευκαιρία ώστε να πραγματοποιηθεί ο θεσμός και για 3η χρονιά.

Στο πνευματικό κέντρο παρευρέθησαν ,ο Δήμαρχος Ζακύνθου  κ Στέλιος Μποζίκης , ο Αντιδήμαρχος κ Π.Κολύρης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζακύνθου, Ρώσοι, Γάλλοι,  Ολλανδοί, Ισπανοί, Κινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες  οι όποιοι συνολικά  δεν ξεπερνούσαν τους  δεκαέξι …

Ξεκινώντας από την μηδαμινή συμμετοχή του κόσμου, μέχρι και το όλο διαδικαστικό ,η  έλλειψη οργάνωσης, έδινε το στίγμα της  σε κάθε σημείο.                  

Από πλευράς τους οι καλλιτέχνες, μιλούσαν στην γλώσσα τους για το έργο τους, την σπουδαιότητα υλοποίησης τέτοιου είδους διοργανώσεων και για τις εντυπώσεις τους από το νησί.  Η όλη  εικόνα ,να αυτοπαρουσιάζονται  οι καλλιτέχνες , χωρίς ο ένας να καταλαβαίνει τον άλλο,  χωρίς να υπάρχει  η αντίστοιχη μετάφραση, έστω έντυπη ,τους αδικούσε κατάφορα  και  έδινε την αίσθηση παρωδίας .Μετάφραση υπήρχε  μόνο κατά την διάρκεια της  έναρξης της εκδήλωσης ,εισαγωγικού χαρακτήρα και κατά τη ροή περιστασιακά με αποτέλεσμα να μην μεταφέρονται  οι ελεύθερες φιλικές προσεγγίσεις .  Να σημειώσουμε ότι το έντυπο υλικό που υπήρχε δεν ανταποκρινόταν στον προφορικό λόγο.

Αλήθεια ποιοι είναι τελικά οι λόγοι μιας τέτοιου είδους διοργάνωσης;

Ξεκίνησε με στόχο την σύσφιξη σχέσεων και την προβολή της Ζακύνθου Παγκόσμια μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και των καλλιτεχνικών αποτυπώσεων του φυσικού κάλλους και των ιστορικών μνημείων του νησιού.

Άραγε τι απ΄ όλα αυτά …  (Α)πέτυχε;


ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ