Σοκάρει η διαπίστωση ότι  η ανεργία, η ανέχεια, ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης, οδηγεί καθημερινά πολίτες σε αυτοκτονίες.

Ξεχάσαμε ότι πέρα από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των πολιτικών ο καθένας από εμάς φέρει και την προσωπική του ευθύνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται πολιτική δράση σε διαρκή έξαρση. Αυτή τη φορά περισσότερο παρά ποτέ υπάρχει αιτία.

Δυστυχώς  η δυναμική του πολιτικού συστήματος της απάθειας και της αδράνειας (σχήμα οξύμωρο αλλά υπαρκτό) έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

Είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τα μεγάλα ηθικά, αρχών και αξιών ζητήματα. Να αναρωτηθούμε ποιος είναι ο ρόλος μας, η αποστολή μας, οι επιδιώξεις μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Πολύ απλά τι κόσμο θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

 

Ποιος είναι ο ρόλος των κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων, των κοινωνικών οργανώσεων,  ακόμη και της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ποιά είναι η σκέψη τους, η θέση τους, η προσπάθεια τους, η φιλοσοφία τους.

Λείπουν οι Ηγέτες που θα μιλήσουν στην ψυχή και στις καρδιές των πολιτών. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το μέλλον μας αβέβαιο.

Τα κόμματα και οι ιδεολογίες τους, μέχρι σήμερα, δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα μας, αντιθέτως τα διογκώνουν. Εγκλωβισμένοι στην κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα χάσαμε τη δυναμική μαs.

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ