ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το μεγάλο κληροδότημα των ημερών εξουσίας των  πολιτικών προσώπων είναι η έλλειψη σεβασμού των πολιτών και των αιτημάτων τους.

Οι αποφάσεις τους δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του τόπου», κάτι σαν τιμωρία των πολιτών, που δεν τους ψήφισαν, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν προνόμια και εξουσία.   

Ο τρόπος λειτουργίας  τους, δίνει την εντύπωση ότι θεωρούν τους πολίτες αφελείς, αποκτώντας μάλιστα το δικαίωμα να εμπαίζουν και να κοροϊδεύουν τους πάντες έχοντας την ψευδαίσθηση ότι δεν γίνονται αντιληπτοί , ή  εν πάση περιπτώσει,  μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με βάση τις προσωπικές του εξυπηρετήσεις,  τα προσωπικά τους συμφέροντα  και τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όποιας μορφής και χαρακτήρα.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό , όμως σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και το μόνο που βρήκαν για να την αντικαταστήσουν είναι οι υποσχέσεις και «δεσμεύσεις» χωρίς αντίκρισμα .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής τους και κατά προέκταση της κατάντιας του τόπου(αποτέλεσμα της δικής τους τακτικής ), είναι το φαινόμενο -γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί- της  κατασκευής της γέφυρας του Άγιου Χαραλάμπη.

Μετά τις ατέρμονες προεκλογικές συζητήσεις και δεσμεύσεις ότι η γέφυρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα κλείσει,  καλλιεργώντας επιμελώς την αίσθηση ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για την δεύτερη γέφυρα,  τώρα προσπαθούν να καλύψουν τα ακάλυπτα (των προθέσεων τους), προτείνοντας άλλες λύσεις που εκθέτουν και δυσφημίζουν την Ζάκυνθο .

Στόχος τους είναι η γέφυρα να κλείσει και τα αναχώματα αριστερά της γέφυρας να εξυπηρετούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, μόνο τα αυτοκίνητα και όχι τους πεζούς .

 Αυτή είναι η εναλλακτική πρόταση ποιων ;… του μελετητή; …του εργολάβου;… των αρμόδιων υπηρεσιών και των πολιτικών προϊστάμενων τους ,που τώρα εμφανίζονται  αδύναμοι να αντιδράσουν στις εντολές των «ειδημόνων»,  ενώ προεκλογικά το έπαιζαν, όπως πολύ σοφά λέει ο λαός, «βαριά πεπόνια» ;

Με  «ρυθμιζόμενες» δηλώσεις και «στημένες» αντιδράσεις , λύσεις δεν δίνονται .

Η οργή και η αγανάκτηση των κάτοικων της περιοχή δεν περιγράφεται …

 Είναι δυνατόν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στο κέντρο της πόλης, σε ένα από τα  πιο πολυσύχναστα μέρη  της Ζακύνθου, να μετατρέπουν τη περιοχή σε εργοτάξιο, με σκόνη,  βρωμιά και κακοσμίες, βλάπτοντας για άλλη μια φορά ανεπανόρθωτα την εικόνα του νησιού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους περιοίκους, γενικότερα στους κατοίκους και στους τουρίστες .

Το έργο δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά με την λήξη της κι εδώ, υπήρξε σκοπιμότητα, «όταν το έργο ξεκινήσει δεν θα σταματήσει», ήταν σίγουρα το σκεπτικό τους, χρησιμοποιώντας τους πάντες και τα πάντα … βγαίνοντας στην παρούσα φάση κερδισμένος ποιος ;;;

Ποια είναι η λογική αυτής της απόφασης  να ξεκινήσουν τα έργα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου κ. Μυλωνά;

Ποιο είναι το πλεονέκτημα που αποκτάτε έναντι των επιχειρηματιών και πολιτών ;

Είναι λογικό, είναι θεμιτό να αγνοείτε τις συνέπειες των αποφάσεων σας ;

Που είναι οι δεσμεύσεις σας όταν δηλώνατε ανυποχώρητος στο κλείσιμο της γέφυρας ;

Οι τελικές σας αποφάσεις θα ερμηνεύσουν τις επιλογές σας ….

 ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ