ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Έντονη ανησυχία υπάρχει το τελευταίο διάστημα από επιχειρηματίες  του νησιού, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, λόγω της καθυστέρησης

που υπάρχει  στην τοποθέτηση των γαλάζιων σημαιών στις βραβευμένες παραλίες για το 2014   (Αλυκανάς 1, Αλυκανάς 2, Αλυκές 1, Αλυκές 2, Άμπουλα Ψαρού, Τσιλιβί, Μπούκα,  Άμπουλα Τραγάκι, Κατραγάκι).

Η καθυστέρηση οφείλεται στην πραγματοποίηση ελέγχου από διεθνή επιθεωρητή,  προκειμένου να εκτιμηθεί  αν οι παραλίες  πληρούν τα απαιτούμενα αυστηρά κριτήρια ώστε να λάβουν το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, τη «Γαλάζια Σημαία».

Σύμφωνα με πληροφορίες στήν ZantePress24 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, « τα αποτελέσματα του ελέγχου θα σταλούν , αμέσως  μετά την επιστροφή του Επιθεωρητή στην Πατρίδα του», ενώ επισημαίνουν ότι «τυχόν προβλήματα και παραλείψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε υποστολή της “Γαλάζιας Σημαίας” , δίνουν την δυνατότητα σε ακτή που είχε βραβευθεί  το προηγούμενο καλοκαίρι να είναι υποψήφια για βράβευση την επόμενη χρονιά, εφόσον αποδείξει στις Επιτροπές Κρίσεων ότι πράγματι εξακολουθεί να το αξίζει».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση γαλάζιας σημαίας είναι η ύπαρξη ναυαγοσώστη όπου αυτή τη στιγμή στο νησί μας , έχουν προσληφθεί τρεις οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις παραλίες Τσιλιβί, Αλυκανά, Αλυκών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Πλάνου  κ.Θοδωρής Κολπονδίνος, σε δηλώσεις του στην ZantePress24, αναφερόμενος στο ζήτημα για την «ύπαρξη ναυαγοσώστη», επεσήμανε ότι «ήδη έχει προσληφθεί και θα ξεκινήσει τα καθήκοντα του στην παραλία του Τσιλιβί , από την ερχόμενη  Δευτέρα 28/7/2014»Για το θέμα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση των Γαλάζιων Σημαιών , ο κ.Κολπονδίνος δήλωσε χαρακτηριστικά ,«Πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση επί διημέρου (23&24/7/2014). Η παραλία του Τσιλιβί , βρέθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θα γίνουν κάποιες συστάσεις από το κλιμάκιο επιθεώρησης κι αν απαιτηθεί, θα κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και την τοποθέτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Τσιλιβί».