Στην 87η επέτειο του Κινεζικού Στρατού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, συμμετείχε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών, κ. Αναστάσιος Μαρίνος.

Ο κ. Μαρίνος συναντήθηκε πριν από την εκδήλωση, με τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Zou Xiaoli, στον οποίο και δώρισε μια πορσελάνη, στην οποία απεικονιζόταν η Ζάκυνθος.

Στη συνέχεια μίλησαν για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Ζακύνθου με την Κίνα και για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκαν τα εξής: 1) Να γίνει αδελφοποίηση του νησιού μας με την πόλη Hang Zhou, η οποία είναι η πρώτη πόλη σε τουρισμό στην Κίνα και οι περισσότεροι κάτοικοί της ασχολούνται με το μετάξι και την παραγωγή του πράσινου τσαγιού. Διεθνώς, μάλιστα, η ονομασία της πόλης αυτής είναι "η πόλη του μεταξιού", ενώ είναι η γενέτειρα του Κινέζου Πρέσβη. 2) Μετά την τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης, το νησί μας θα επισκεφθεί μια μεγάλη αντιπροσωπεία Κινέζων επιχειρηματιών και πολιτικών, οι οποίοι θα ασχοληθούν με το πως μπορούν να επενδύσουν στη Ζάκυνθο. Για το λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα ο Κινέζος Πρέσβης θα έχει νέες συναντήσεις με τον κ. Μαρίνο, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις αυτής της συνεργασίας και να ενημερωθεί διεξοδικά η Κινεζική αποστολή. 3) Την 1η Σεπτεμβρίου θα έρθουν στην Ελλάδα οι 50 καλύτεροι φοιτητές απ´ όλες τις εθνότητες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταφθάσουν στη Ζάκυνθο, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Κίνας. Η συγκεκριμένη αποστολή θα φιλοξενηθεί από τον κ. Μαρίνο.

Επιπροσθέτως, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος προσπαθεί να υπάρξουν εκπλήξεις κατά την παραμονή τους στη Ζάκυνθο. Παράλληλα, ο Πρέσβης είχε προσωπική συζήτηση επί μία ώρα με τον κ. Μαρίνο και εν συνεχεία ο κ. Zou Xiaoli, κάλεσε στο γραφείο του την απερχόμενη πολιτική ακόλουθο, αλλά και τον νέο πολιτικό ακόλουθο που θα μείνει στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια. Επίσης, συνάντηση υπήρξε με τον νέο πολιτιστικό και τουριστικό ακόλουθο στην Ελλάδα, με τον στρατιωτικό και οικονομικό ακόλουθο. Για όλους τους παραπάνω τομείς ο κ. Μαρίνος κατέθεσε προτάσεις.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Μαρίνος είδε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και τους ζήτησε να ξεχάσουν το... παρελθόν της Ζακύνθου, γιατί εις το εξής ανοίγει μια νέα σελίδα στο νησί.