Θετικό για την προβολή της Ζακύνθου διεθνώς είναι το αποτέλεσμα του συνεδρίου για τον Ανδρέα Βεζάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, με τον Πρέσβη του Βελγίου, κ. Marc Van den Reeck, τονίστηκε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου ήταν άριστη, αφού δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

"Ευχαριστώ τον κ. Πρέσβη για την συνεργασία που είχαμε. Η εκδήλωση που έγινε για τον Ανδρέα Βεζάλ ήταν άκρως τιμητική για τον τόπο μας και την προβολή του στο εξωτερικό. Πάνω από 280 επιστήμονες και ιατροί έδωσαν το "παρών" σε αυτό το συνέδριο. Ως Δήμος ανταποκριθήκαμε σε ό,τι μας ζητήθηκε και τα πράγματα κύλησαν ομαλά" υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος.

Ο Πρέσβης του Βελγίου μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη Ζάκυνθο και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας για τους Βέλγους είναι κάτι περισσότερο από... τράπεζες και ομόλογα.

"Το Βέλγιο και η Ελλάδα είναι συνέταιροι στην Ευρώπη. Στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες για συνεργασία. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν είχαμε οργανωτικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία και τη συνεργασία" τόνισε ο κ. Marc Van den Reeck.