ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και ποιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Μ. Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα Κ. Λούλη, είχε την Τρίτη η ηγεσία του ΞΕΕ, στην οποία συμμετείχε και η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι προτάσεις του Ξ.Ε.Ε. προς την κυβέρνηση,για το φορολογικό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, για τον σχεδιασμό και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.
Τα χρόνια της κρίσης, ο  Ελληνικός τουρισμος στάθηκε αρωγός στην Ελληνική οικονομία, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, διατηρώντας μισθούς και αυξάνοντας θέσεις εργασίας. Ακόμη, οι πολλαπλασιαστές του σε γειτονικές δραστηριότητες ήταν καταλύτης σε πολλές περιοχές,αποτρέποντας την πλήρη κατάρρευσή τους.
Εξαιρετικα σημαντικό είναι να διατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε υποδομές τουριστικών προορισμών. Προφανώς αυτό θα γίνει πρωτίστως για τους κατοίκους αλλά θα δημιουργήσουν την δυνατότητα ποιοτικής και ουσιαστικής ανάπτυξης του εκάστοτε προορισμού.
Επίσης είναι σήμερα παράλογο να αναμένουμε περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη προορισμών οι οποίοι έχουν τρομακτικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές.
Ιδιαίτερα, αναφορά έγινε στο πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε. «Ελληνικό πρωινό» και στην διασύνδεση και συνέργεια του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.
Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Τετράδη δήλωσε:
«Ο κόσμος του τουρισμού μπορεί πλέον να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Τόσο οι εξαγγελίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του δεκαετούς σχεδίου για τον τουρισμό, όσο και οι προγραμματικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού  Χ. Θεοχάρη, απαντούν σε μείζονα ζητούμενα του κλάδου.
Για πρώτη φορά, μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζει τον τουρισμό ως "βαριά βιομηχανία της χώρας", παίρνει ταυτόχρονα και εκείνες τις μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν έμπρακτα την πίστη στις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Με μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο, ευθυγραμμισμένο με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς, μπορούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα του Ελληνικού Τουριστικού προιόντος και να μεγιστοποιήσουμε τη συνεισφορά του στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.»