Δελτίο Τύπου

Η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, για μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο 13%, δήλωσε:

«Ο κόσμος του τουρισμού υποδέχεται με ικανοποίηση την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού, κ. Χάρη Θεοχάρη, για τη μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο φορολογικό κλιμάκιο του 13% και μάλιστα άμεσα στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου η Κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν. Είναι αλήθεια πως η μείωση του ΦΠΑ είναι πάγιο αίτημά μας και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου.

Οι πρώτες αποφάσεις και ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον τουρισμό δείχνουν ότι τον θεωρεί πραγματικά την «βαριά βιομηχανία της χώρας» και πιστεύει στις πραγματικές δυνατότητές του. Ως ΞΕΕ, χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή και δηλώνουμε ότι οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου στρατηγικού σχεδίου δεκαετίας, ευθυγραμμισμένου με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς, προκειμένου να αναπτύξουμε τον τουρισμό, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος και να μεγιστοποιήσουμε τη συνεισφορά του στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.»