ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας ιδιαίτερα των Ιονίων Νήσων και της Ζακύνθου, από την πτώχευση του Thomas Cook.
 
Τα στοιχεία προκύπτουν από την επίσημη έρευνα που διενεργήθηκε από το  Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).
 
Υπογραμμίζεται ότι η έρευνα πεδίου του Ινστιτούτου πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 24/09/2019 έως 27/09/2019 και αφορά στην καταγραφή πρωτογενών στοιχείων από ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με τον Όμιλο Thomas Cook την 23/09/2019, ημερομηνία που ανακοινώθηκε η πτώχευσή του.
 
Το μέγεθος του προβλήματος από την πτώχευση του Thomas Cook, όπως αποτυπώνει με αξιοπιστία η έρευνα του ΙΤΕΠ, είναι πολύ μεγάλο, ειδικά σήμερα που ο τουρισμός παίζει αυτόν τον καταλυτικό ρόλο στην πραγματική οικονομία της χώρας και κάθε αρνητική εξέλιξη και μάλιστα τέτοιας έκτασης, μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο  και στην οικονομία και στον περιφερειακό ιστό της χώρας. Η αποτύπωση των πραγματικών διαστάσεων της ζημιάς, είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της.
 
Οι αρνητικές επιπτώσεις από την πτώχευση του Thomas Cook δεν περιορίζονται μόνον στις απαιτήσεις του 2019, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν, αλλά και στις   εκτιμώμενες απώλειες αφίξεων και διανυκτερεύσεων για το 2020.

Loading...
 
Loading...


Loading...