ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το ζήτημα της αύξησης του αριθμού νέων πτήσεων στο αεροδρόμιο Ζακύνθου, επαναφέρουν οι Σύλλογοι Ξενοδόχων του νησιού, επισημαίνοντας ότι παρά το ότι οι εγκαταστάσεις του, από την στιγμή που το ανέλαβε η Fraport, εκσυγχρονίστηκαν και οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών αυξήθηκαν, το αεροδρόμιο δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα νέων πτήσεων, γιατί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή δεν χορηγεί SLOT.

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων επισημαίνουν ότι η επικρατούσα κατάσταση έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τοπική, αλλά και στην εθνική οικονομία, πολύ δε περισσότερο μετά και την χρεωκοπία της Thomas Cook από την οποία η Ζάκυνθος υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα αναλογικά με άλλους προορισμούς.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον απαρχαιωμένο εξοπλισμό του Αεροδρομίου Ανδραβίδας, μέσω του οποίου εξυπηρετείται το Αεροδρόμιο Ζακύνθου, το οποίο η Fraport έχει ήδη προμηθευτεί και είναι έτοιμη να το εγκαταστήσει, λόγω συμβατικής της υποχρέωσης, αλλά το ζήτημα καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Παραθέτουμε επιστολή την οποία έχουμε ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ζητήσει και τη συνδρομή του Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Δ. Ακτύπη, της Περιφερειάρχη κ. Ρ.Κράτσα,του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Ν.Αρετάκη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 
 
Ζάκυνθος, 15Οκτωβρίου 2019
 
 
 
ΘΕΜΑ: Αδυναμία έγκρισης νέων πτήσεων στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου
 
Ως γνωστόν το αεροδρόμιο της Ζακύνθου διαχειρίζεται πλέον από την εταιρεία Fraport. Παρότι οι εγκαταστάσεις του εκσυγχρονίστηκαν και αυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης Αεροσκαφών, εντούτοις αδυνατεί να δεχθεί αιτήματα νέων πτήσεων, λόγω μη χορήγησης SLOT από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.
 
Όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, το πρόβλημα εντοπίζεται στον απαρχαιωμένο εξοπλισμό του Αεροδρομίου Ανδραβίδας, μέσω του οποίου εξυπηρετείται το Αεροδρόμιο Ζακύνθου.
 
Μάλιστα έχουμε πληροφορηθεί ότι η Fraport έχει συμβατική υποχρέωση να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό της Ανδραβίδας με συμβατό σύγχρονο, αλλά το ζήτημα καθυστερεί κατά τη γνώμη μας αδικαιολόγητα.
 
Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον τουριστικό προορισμό  της Ζακύνθου είναι ότι, ενώ αρκετές Αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν την Ζάκυνθο, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πτήσεις τους από το Αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δραματική  μείωση αφίξεων εξ’ αιτίας αυτής της τεχνικής αδυναμίας.
 
Γνωρίζετε  πολύ καλά ότι ο τουρισμός είναι ο μοναδικός δυναμικός οικονομικός κλάδος της χώρας μας. Δεδομένου δε και του έντονου ανταγωνισμού που δεχόμαστε από τους άλλους μεσογειακούς προορισμούς του περίγυρου μας, είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο ως χώρα να επιλέγονται τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδος από τους τουρίστες και εξ’ αιτίας τέτοιων προβλημάτων, να αδυνατούν να μας επισκεφθούν με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και την εικόνα μας ως κράτους. Επιπλέον, μετά τη χρεωκοπία της ThomasCook και επειδή η Ζάκυνθος υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα ποσοστιαία σε σχέση με άλλους προορισμούς, η εξυπηρέτηση των πτήσεων αποτελεί άμεση ανάγκη. 
 
Με την πεποίθηση ότι θα εγκύψετε στο οξύτατο πρόβλημά μας, παρακαλούμε πολύ  για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωση μας.
 
Με εκτίμηση,
Τα Δ.Σ. των Συλλόγων