ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

H Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2019, με επίσημο προσκεκλημένο τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα. 
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα μεγάλα θέματα του κλάδου.
Ειδική έμφαση δόθηκε:
- στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και την ανάγκη ρύθμισης του ανεξέλεγκτου τοπίου.
- στα πνευματικά δικαιώματα, με στόχο τον εξορθολογισμό τους σε ένα υγιές πλαίσιο.
- στο φόρο διαμονής, όπου εκφράστηκε η πάγια θέση του Ξ.Ε.Ε. για κατάργησή του και εν τω μεταξύ να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα,  με τη διάθεση των σχετικών πόρων για την τουριστική προβολή της χώρας στις παγκόσμιες αγορές.
- στο μείζον θέμα της Thomas Cook.
- σε θέματα αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού.
- στη φέρουσα ικανότητα των τουριστικών περιοχών.
- στο χωροταξικό του τουρισμού.
Επίσης, συζητήθηκαν η αναβάθμιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (ΠΥΤ) και η Τουριστική Εκπαίδευση που εμπίπτουν στις κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργού. Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές του Υπουργείου.
Η Αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., κ. Χριστίνα Τετράδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ήταν μεγάλη μας χαρά η παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. Ο κ. Κόνσολας έχοντας την υπευθυνότητα του τομέα του τουρισμού για πολλά χρόνια, γνωρίζει καλά όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Η συζήτηση που είχαμε μαζί του κατά την παρουσία του στο Ξ.Ε.Ε., ήταν πολύ παραγωγική, με στόχο τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων για όλα τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.
Παράλληλα, συμφωνήσαμε την ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με το Ξ.Ε.Ε. στο πλαίσιο του ρόλου του Ξ.Ε.Ε. ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας".