ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η Fosun Tourism αγόρασε το brand Thomas Cook, μαζί με τα εμπορικά σήματα των ξενοδοχείων Casa Cook και Cook's Club, έναντι 11 εκατ.λιρών.

Η Fosun Tourism, που έχει και τα Club Med, δήλωσε ότι πάντα πίστευε στην αξία του Thomas Cook.

Ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας Qian Jiannong δήλωσε ότι η εξαγορά του brand του Thomas Cook θα επιτρέψει στην Fosun Tourism να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του τουρισμού και να αξιοποιήσει τη δυναμική του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού. Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνέργειες με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις του Ομίλου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun, ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook και ήταν αυτός που πρωτοστατούσε στο σχέδιο διάσωσης του τουρ οπερέιτορ ύψους 900 εκατ. ευρώ, με τη δική του συμμετοχή να έφτανε στα 450 εκατ.δολάρια. Η συμφωνία, ως γνωστόν κατέρρευσε όταν οι δανειστές ζήτησαν επιπλέον £ 200 εκατομμύρια, που τελικά δεν βρέθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση, από την οποία ζητήθηκαν αυτά τα 200 εκατ. λίρες, είπε ότι τα χρήματα αυτά θα έφταναν για τη συνέχιση της λειτουργίας του τουρ οπερέιτορ μόνο για δυο εβδομάδες...

Από τον πρώην όμιλο του Thomas Cook έχουν ήδη πουληθεί και 550 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Hays Travel έναντι £ 6 εκατ. λιρών.
ΠΗΓΗ:TORNOSNEWS