ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στην αναστολή του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων της προχωρεί ο ευρωπαϊκός tour operator ΤUI, ενώ παράλληλα θα ζητήσει κρατική βοήθεια, στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει καθηλώσει αερομεταφορές και παγκόσμιο τουρισμό.

Η ανακοίνωση της TUI πραγματοποιείται την ώρα που οι αερομεταφορείς ανά τον κόσμο ανακοινώνουν περικοπές στα αεροπορικά δρομολόγια και στις θέσεις εργασίας, καθώς οι χώρες αυστηροποιούν τους συνοριακούς περιορισμούς. «Σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και ευημερία των πελατών και εργαζομένων μας ανά τον κόσμο παραμένει υψίστης σημασίας», ανέφερε η TUI στην ανακοίνωσή της.

Ο ευρωπαϊκός tour operator αποσύρει τις οικονομικές προβλέψεις της 11ης Φεβρουαρίου. Η μετοχή της υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά, εν μέσω της γενικότερης καθίζησης των μετοχών του αεροπορικού κλάδου. 

Παρότι διαθέτει ρευστότητα 1,4 δισ. ευρώ, εξετάζει διαφόρους τρόπους στήριξης πελατών, μετόχων και εργαζομένων. «Θα προχωρήσουμε σε σημαντικά μέτρα μείωσης κόστους ώστε να μετριάσουμε τον αντίκτυπο». ανέφερε, προσθέτοντας ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο να ζητήσει κρατικές εγγυήσεις.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr