• «Οι επιχειρηματίες φιλοξενίας στη Ζάκυνθο δεν είναι μόνοι τους!»
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερα θετικές κρίσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο εν Ελλάδι διαδικτυακό σεμινάριο για τη διαχείριση της πρωτόγνωρης κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού στον τουρισμό. Το webinar με τίτλο «Μάρκετινγκ ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού» διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου και αποτέλεσε μια προσφορά προς τις επιχειρήσεις του νησιού στο πλαίσιο του συνολικότερου τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, πολύπειρος επαγγελματίας του ξενοδοχειακού μάρκετινγκ και πανεπιστημιακός. Μέσα από πολλά πρακτικά παραδείγματα ανέλυσε τόσο την καταλληλότερη πολιτική μάρκετινγκ από πλευράς επιχειρήσεων φιλοξενίας για ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ η κρίση του κοροναϊού όσο και τις ενδεδειγμένες επικοινωνιακές και προωθητικές ενέργειες για ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ το πέρας της κρίσης. Ιδίως στάθηκε στην πολιτική ακυρώσεων που μπορούν να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία.
«Με τη διοργάνωση του webinar πρωτοπορήσαμε, καθώς πρώτοι στη Ζάκυνθο επιχειρήσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες προσφέροντάς τους τις υπερπολύτιμες και άκρως πρακτικές συμβουλές του κ. Κούτουλα», δήλωσε ο κ. Αντώνης Νικολουδάκης, Αντιπρόεδρος του Επιτροπής Τουρισμού και διοργανωτής του σεμιναρίου. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεγάλη συμμετοχή που έδωσε τη δυνατότητα για πρώτη φορά πανελλήνια, εκατοντάδες επιχειρηματίες της φιλοξενίας στη Ζάκυνθο να οχυρωθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τουρισμό».
Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ζακύνθου θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να στηρίζει τον τουρισμό. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συνεχισθούν και πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ενότητες που θα αφορούν :
  1. Τα ολοκληρωμένα πρωτόκολλα υγειονομικής διαχείρισης στις τουριστικές επιχειρήσεις πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
  1. Την ενότητα σεμιναρίων Hotel Academy που θα περιλαμβάνει εκπαίδευση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών επιχειρήσεων
Οι  επιχειρηματίες φιλοξενίας στη Ζάκυνθο δεν είναι μόνοι τους!
Για την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Ζακύνθου
 
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος  Βαρβαρίγος
 
Ο Αντιπρόεδρος
Αντώνης Νικολουδάκης