ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Σήμερα το πρωί αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου τρεις πτήσεις της TUI, με 200 περίπου επιβάτες σε κάθε μια, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμφόρηση χωρίς όμως να δημιουργηθούν ευτράπελα, ενώ έπεται συνέχεια με τέσσερις ακόμη προγραμματισμένες πτήσεις της TUI, όπως αναγράφεται στο site της Fraport.
Σε αυτές προστίθεται μια ακόμη έκτακτη πτήση της British Airways με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, προκειμένου να παραλάβει Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι αναγκάστηκαν να αναχωρήσουν νωρίτερα υπό το φόβο της 14ήμερης καραντίνας που ξεκινάει από αύριο. Το εισιτήριο στην οικονομική θέση κοστίζει 331 ευρώ και στην διακεκριμένη 512 ευρώ.
Ωστόσο, κάποιοι πονηροί, προκειμένου να παρατείνουν τις διακοπές τους χωρίς να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα επιστρέφοντας, φροντίζουν να κλείσουν εισιτήρια από Ζάκυνθο προς Αθήνα, αλλάζοντας προορισμό κι αυτό για να γλιτώσουν τα περιοριστικά μέτρα στην πατρίδα τους.
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου σήμερα το πρωί, συνωστισμός που παρατηρήθηκε ήταν μεγάλος, όμως όλα κύλησαν ομαλά χάρη στην οργάνωση των ανθρώπων του αεροδρομίου.Οι επόμενες ώρες θυμίζουν «αγώνα δρόμου» για τους δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά τα οποία προστέθηκαν στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης, αφού αν δεν προλάβουν να επιστρέψουν έγκαιρα στην χώρα τους μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα πρέπει να παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς για τη συμπερίληψη επτά ελληνικών νησιών στην «κόκκινη λίστα» που επιβάλλει αυτοαπομόνωση δύο εβδομάδων στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτά αφορά περί τους 60.000 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Daily Mail. Οι Βρετανοί που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, σε μερικές ώρες δεν θα εξαιρούνται πλέον από την υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας σπίτι. Κι αυτό φυσικά τους ωθεί να ψάχνουν μετά μανίας εναλλακτικούς τρόπους να επιστρέψουν νωρίτερα, ώστε να μη χρειαστεί να «παγώσουν» τις υποχρεώσεις τους για 14 ολόκληρες μέρες.

ΠΗΓΗ| protothema.gr