ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η Ελλάδα έτσι και η Ζάκυνθος, προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης, και σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα ανασφαλούς περιόδου λόγω της πανδημίας .
Μετά την παρατεταμένη υγειονομική κρίση,  οι επιχειρηματίες του τουρισμού, αδημονούν να ανοίξουν θέτοντας ως βασική  προϋπόθεση την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων για την υγειονομική θωράκιση του νησιού.
Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ.Διονύσης Ακτύπης, μετά από επικοινωνία με την Υφυπουργό τουρισμού ,κ. Σ. Ζαχαράκη,  συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη  με τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού την Τετάρτη 05 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το απόγευμα.
 
Ο Βουλευτής Ζακύνθου με ανάρτησή του στο FB ενημερώνει:
 
«Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα με την Υφυπουργό Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη συμφωνήσαμε την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού μας ενόψει του επικείμενου ανοίγματος του τουρισμού.
 Στην τηλεδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05 Μαΐου 2021 αναμένεται να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα τα οποία, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία, απασχολούν έντονα τους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους και βεβαίως το σύνολο της ζακυνθινής κοινωνίας.
 Η συζήτηση κατά την επικείμενη τηλεδιάσκεψη θα επικεντρωθεί σε ζητήματα γύρω από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμοσθούν, την προβολή του νησιού μας ως έναν ασφαλή προορισμό και άλλα φλέγοντα θέματα.
 Το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στη Ζάκυνθο στηρίζοντας το νησί μας το οποίο κατά κοινή ομολογία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. 
Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού μας να θέσουν στην Υφυπουργό κυρία Ζαχαράκη καίρια ερωτήματα και να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
 Αναμένουμε μια εξαιρετικά παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι και θα δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις».