Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Ην. Βασιλείου, EasyJet, ανέφερε ότι οι κρατήσεις πτήσεων για πορτοκαλί προορισμούς αυτό το καλοκαίρι εκτοξεύθηκαν κατά 400% και οι κρατήσεις διακοπών κατά 440% έναντι της προηγούμενης εβδομάδα, εξαιτίας των κυβερνητικών ανακοινώσεων περί άρσης της καραντίνας για τους εμβολιασμένους Βρετανούς.
Τη μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με την εταιρία, παρουσιάζουν το Αλικάντε και η Μάλαγα της Ισπανίας, η Φάρο της Πορτογαλίας, η Νίκαια της Γαλλίας και η Κέρκυρα στην Ελλάδα.
Ο αερομεταφορέας έχει προσθέσει 145.000 επιπλέον θέσεις για αυτό το καλοκαίρι σε πτήσεις από το Ην. Βασίλειο προς πορτοκαλί προορισμούς στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία και την Κύπρο.
Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόκριση των πελατών μας στην κατάργηση της καραντίνας για τους πορτοκαλί προορισμούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, προσθέτοντας ότι πλέον η Ευρώπη έχει γίνει πράσινη για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς.
Παράλληλα, η British Airways καταγράφει αύξηση 96% στις αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της εντός λίγων ωρών από την ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Shapps, έναντι της ίδιας ημέρας την προηγούμενη εβδομάδα, με κορυφαίους προορισμούς τα Μπαρμπέιντος, τη Πάλμα, την Ίμπιζα, τη Νέα Υόρκη, την Αντίγκουα, τη Μάλτα και τη Μάλαγα.
Ο αερομεταφορέας, ο οποίος προσφέρει πτήσεις σε 43 πορτοκαλί και πράσινες χώρες, διεύρυνε τα μέτρα διασφάλισης πελατών της, που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 σε χώρα που θα μεταφερθεί στην κόκκινη λίστα από την πορτοκαλί ενώ βρίσκονται στον προορισμό, θα μπορούν να αλλάξουν την πτήση τους χωρίς κόστος.
Την ίδια ώρα, αύξηση του ενδιαφέροντος καταγράφεται και για ταξίδια με ιδιωτικά τζετ σε πορτοκαλί χώρες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ιδιωτικών τζετ Air Partner, Mark Briffa, η εταιρία καταγράφει ήδη αύξηση του ενδιαφέροντος και περιμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, η Air Partner βρίσκεται ήδη σε επίπεδα προ κορωνοϊού και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνεχιστεί καθώς εξελίσσονται τα προγράμματα εμβολιασμού και οδηγούν σε ανάκαμψη των ταξιδιών αναψυχής.
O Τhomas Cook ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για Ελλάδα τριπλασιάστηκαν  ενώ η πλατφόρμα Skyscanner ότι 30 λεπτά μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανίας, οι κίνηση στις σελίδες της αυξήθηκε κατά 53% από το Ην. Βασίλειο έναντι της αντίστοιχης κίνησης την προηγούμενη Πέμπτη.
ΠΗΓΗ|.tornosnews.gr

Photo|flytrip.gr