Καθώς φαίνεται , με θετικό πρόσημο, τηρουμένων των αναλογιών,  κλείνει η τουριστική σεζόν , η οποία αν και άργησε να ξεκινήσει και παρά τις υγειονομικές δυσκολίες,  οι τουρίστες  ψήφισαν Ζάκυνθο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Παρ’ όλο που πολλοί επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου δεν πίστευαν ότι θα υπάρξει ικανοποιητική άνοδος της τουριστικής κίνησης  , εκφράζοντας πολλές επιφυλάξεις , είδαν τελικά τα πρώτα αρνητικά προγνωστικά  να ακυρώνονται .
Η τουριστική πραγματικότητα  άρχισε να αλλάζει από τα μέσα του Ιουνίου,  με τις κρατήσεις να παίρνουν ανοδική πορεία τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και μάλιστα να καταγράφονται μεγάλες πληρότητες.
Σε κάθε περίπτωση, η καλή όπως εξελίχτηκε τελικά φετινή τουριστική περίοδος , παρά τις δυσκολίες και την εφαρμογή των μέτρων  κατά της πανδημίας, έδωσε οικονομική ανάσα  στους μεγάλους και μικρούς ξενοδόχους, και γενικότερα στο σύνολο των κλάδων του Τουρισμού.
Βέβαια , ο προβληματισμός παραμένει αναφορικά με το γεγονός  αν η φετινή τουριστική  περίοδος είναι  σε θέση να διατηρήσει τις επιχειρήσεις  σε ένα υγιή  οικονομικά επίπεδο.
Επ’ευκαιρία μάλιστα της λήξης της  τουριστικής  περιόδου 2021, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου, πραγματοποίησαν  το βράδυ της Παρασκευής  29 Οκτώβριου 2021, στο ξενοδοχείο ZANTE MARIS ,στον Πλάνο Ζακύνθου, συνάντηση με όλους τους φορείς με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον τουρισμό .
 Στην εκδήλωση ,σύμφωνα με πληροφορίες , υπήρξαν ενδιαφέρουσες  επισημάνσεις από τους ομιλητές καθώς και πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, τα οποία, προφανώς , θα γίνουν γνωστά με το σχετικό απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση . Πάντως, έχοντας προσθέσει στην ατζέντα των πιθανών κινδύνων και το απρόβλεπτο, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου, αισιοδοξούν για ένα καλύτερο 2022.

 

 Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση με τον Βουλευτή Ζακύνθου ,Διονύση Ακτύπη ,  ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε σε όλα όσα  μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί , καθώς και στις επόμενες  διεκδικήσεις , στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με αποδεκτές  τους εμπλεκόμενους με την καθημερινότητα των πολιτών φορείς , και την αδυναμία τους να δώσουν λύσεις ,προχωρώντας σε έργα υποδομής που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των Δημοτών.