ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν το Δήμο, όπως καθαριότητα, αποχέτευση, φωτισμός, ανάπλαση παραλίας, πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου, διάνοιξη δρόμων και η γενικότερη εικόνα της περιοχής του Λαγανά, θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, όπως σκουπίδια, περιφερειακές οδοί, γραφείο τουρισμού Περιφέρειας, προώθηση και προβολή και ειδικότερα θέματα, όπως Ναυάγιο, Προβλήτα, Λιμάνι, Γαλάζιες Σημαίες, Παλαιός Αιγιαλός, Ραντάρ Ανδραβίδας και η προστασία των αδέσποτων»
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |
 
Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, στο Ξενοδοχείο Galaxy Beach Resort.
Ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση, με στόχο την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου για την πορεία του τουρισμού για το έτος 2021, οι προβλέψεις για το 2022, τα αναγκαία μέτρα της Κυβέρνησης για την επιβίωση του τουρισμού, η επόμενη μέρα του τουρισμού και οι προοπτικές του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης.
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν το Δήμο, όπως καθαριότητα, αποχέτευση, φωτισμός, ανάπλαση παραλίας, πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου, διάνοιξη δρόμων και η γενικότερη εικόνα της περιοχής του Λαγανά, θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, όπως σκουπίδια, περιφερειακές οδοί, γραφείο τουρισμού Περιφέρειας, προώθηση και προβολή και ειδικότερα θέματα, όπως Ναυάγιο, Προβλήτα, Λιμάνι, Γαλάζιες Σημαίες, Παλαιός Αιγιαλός, Ραντάρ Ανδραβίδας και η προστασία των αδέσποτων.
Πρωτεύον θέμα ήταν η συζήτηση για το θέμα της αστυνόμευσης, καθώς υπήρξε ενημέρωση ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι οι πωλήσεις των ειδικών προγραμμάτων της νεολαίας από τους Tour Operators.
Όλοι συμφωνήσαν ότι αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη η «επιτέλους» ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος για αυξημένη αστυνόμευση. Για πρώτη φορά φέτος αντιμετωπίστηκε στοχευμένα το πρόβλημα του Λαγανά, με θετικά αποτελέσματα, τόσο στην οικονομία και την τοπική κοινωνία, όχι μόνο του Λαγανά, αλλά και ολόκληρης της Ζακύνθου. Φέτος, όλος ο τουριστικός κόσμος της περιοχής του Λαγανά, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, έδειξαν υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και με συλλογικότητα και τη συνεργασία όλων, καταφέραμε να λειτουργήσει ο τουρισμός με ασφάλεια για όλους και να «κρατήσουμε όρθια» την περιοχή μας.
Παρότι το κλείσιμο του κεντρικού δρόμου δημιούργησε διχογνωμίες, σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Για τη νέα χρονιά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες, όπως τη διάνοιξη παράλληλων δρόμων, υπαίθρια παρκινγκ, κυκλική κυκλοφορία και ειδική άδεια εισόδου για προμηθευτές, άτομα με ειδικές ανάγκες, πελάτες ξενοδοχείων, κλπ.
Όλοι οι παραγωγικοί φορείς, αλλά και η κοινωνία της Ζακύνθου, ενώνοντας τη φωνή τους, ζητούν τη συνέχιση του μέτρου της ενισχυμένης αστυνόμευσης  και δηλώνουν μηδενική ανοχή, στην οποιαδήποτε μορφή ανομίας και παραβατικότητας στην περιοχή. Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ζακύνθου και τις αρχές του τόπου (Βουλευτή, Περιφέρεια, Δήμο, Τοπική Αστυνομία) συμφώνησαν να προβούν σε στοχευμένες παρεμβάσεις στα αντίστοιχα Υπουργεία (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Τουρισμού).
Ο Λαγανάς, η μεγαλύτερη παραλία της Μεσογείου, είναι η πρώτη περιοχή που αναπτύχθηκε τουριστικά στη Ζάκυνθο. Στην επόμενη μέρα του τουρισμού, ο Λαγανάς μπορεί να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο για να φτάσουμε εκεί, θα χρειαστεί ένας κατάλληλος σχεδιασμός, νέων και στοχευμένων παρεμβάσεων, που πρέπει να συμβαδίσουν με διαρθρωτικές αλλαγές και δομική ενίσχυση της περιοχής. Απαιτεί γενναίες κινήσεις και αποφάσεις, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ο Λαγανάς μπορεί να ξαναγίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στη Ζάκυνθο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην Σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Δ. Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Ιονίων Νήσων, κ. Γ. Στασινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αλυκών, κ. Ν. Σπίνος, ο Αντιδήμαρχος Λαγανά, κ. Χ. Βαρβαρίγος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φ. Κόττης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Θ. Τσάτσαρης, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, κ. Δ. Αγγελούδης, ο Διοικητής Τροχαίας, κ. Ν. Τσώλος, ο Διοικητής του ΑΤ Ζακύνθου, κ. Σ. Σιατής, ο Λιμενάρχης Ζακύνθου, κ. Ε. Τζούρτζος,  ο Διοικητής Πυροσβεστικής, κ. Χ. Δούγερης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παντοκράτορα, κ. Ι. Καραμαλίκης, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με σοβαρά θέματα που απασχολούν όλους τους κλάδους.