Η Ζάκυνθος μπορεί να είναι ταυτισμένη με το διάσημο Ναυάγιο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες εμπειρίες που προσφέρουν συγκινήσεις

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΡΟΥΤΟΓΛΟΥ
Ένα μεγάλο, πανέμορφο νησί του Ιουνίου, «πνιγμένο» στη δροσερή βλάστηση που χαρακτηρίζει τα υπέροχα Επτάνησα, αποτελεί την ίδια στιγμή έναν από τους εύκολα προσβάσιμους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας.
Η Ζάκυνθος απέχει λιγότερο από μία ώρα με το καράβι από το λιμάνι της Κυλλήνης το οποίο απέχει από την Αθήνα 285 χιλιόμετρα. Ωστόσο, μόλις πατήσετε το πόδι σας στην φινετσάτη πόλη, εμποτισμένη με έναν ευρωπαϊκό κοσμοπολιτισμό, μόλις κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα πράσινα και γαλάζια νερά που αγγίζουν την παραλία Ναυάγιο, αλλά και τις πιο ήσυχες και οικογενειακές παραλίες στο Τσιλιβί ή τον Γέρακα, μόλις περπατήσετε στους καταπράσινους λόφους και αντικρύσετε τη θέα από ψηλά θα νιώσετε πως έχετε δραπετεύσει σε έναν πολύ μακρινό τόπο, ο οποίος την ίδια στιγμή αποτελεί εξαιρετική επιλογή ακόμα κι αν αυτό που επιθυμείτε είναι μία σύντομη, ολιγοήμερη απόδραση.
Το Travel. gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού της Ζακύνθου, κ. Δημήτρη Κάνδηλα, έναν άνθρωπο που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη μουσική παράδοση του τόπου του, ο οποίος μας μίλησε για το νησί του και για το πώς αξιολογούν οι ντόπιοι το καλοκαίρι που πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς: «Όλοι εδώ είμαστε κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλές κρατήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες και πιστεύουμε ότι είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο που θα έρθει στο νησί τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό». Αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα που πέρασε ο κ. Κάνδηλας σχολίασε: «Πήγε τόσο καλά η πασχαλινή περίοδος που τα ξενοδοχεία μας δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο που ήθελε να έρθει στο νησί. Υπήρξαν δυστυχώς αιτήσεις για κρατήσεις που δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε». Και συμπλήρωσε: «Έχοντας αυτό στο νου μας θεωρούμε πως και οι καλοκαιρινοί μήνες θα πάνε εξίσου καλά και ότι φέτος θα φτάσουμε στο 100% της πληρότητας».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο travel.gr - ΕΔΩ: travel.gr|Πρώτη φορά στη Ζάκυνθο: Οι 5 εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε