ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ενόψει της συνεδρίασης  της Οlympic Air στις 21/10/2013 στα Σπάτα αναφορικά με τις  πτήσεις της εταιρείας 15 άγονων γραμμών και  ύστερα από πρόσκληση  για συμμετοχή του, το Επιμελητήριο Ζακύνθου , συγκάλεσε  σήμερα ευρεία σύσκεψη για την Αεροπορική Κάλυψη του Νησιού.

 Στην εν λογω σύσκεψη θα συμμετέχουν Δήμαρχοι, εκπρόσωποι  των νησιών  και Ξενοδοχειακών Συλλόγων.

Στην σημερινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο εκτός του Προέδρου κ.Δ.Γαργαλέα, των Αντιπροέδρων κ.Τζίμη και κ.Στασινόπουλου, της Γ.Γ.κ.Μαλαφούρη ,συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δ.Μυλωνάς, το Δήμο εκπροσώπησε ο κ.Δ.Μήλεσης, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ.Χ.Κολπονδίνος, ο Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ.Ν.Τσίπηρας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και τουριστικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων διαπιστώθηκε:

Α) Κατά τους χειμερινούς μήνες η γραμμή εξυπηρετείται με 5 πτήσεις την εβδομάδα (εκτός Τρίτης και Σαβ βάτου ) κατά τις νυκτερινές ώρες, χωρίς τακτικό προγραμματισμό εκ των οποίων οι δύο είναι πρωινές με ώρα αναχώρησης 05.40 από Αθήνα.

Β) Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η γραμμή εξυπηρετείται με επτά πτήσεις μόνο βραδινές ώρες  (μία την ημέρα)

Γ) Το κόστος εισιτηρίου ανέρχεται στο ποσό  των 66,00 ευρώ για την πτήση Ζάκυνθος-Αθήνα και σε 86,00 για την πτήση Αθήνα – Ζάκυνθος (λόγω φόρων αεροδρομίου)

Δ) Δεν υπάρχει γραφείο εξυπηρέτησης επιβατών στην πόλη της Ζακύνθου όπως προυπήρχε, οι δε επιβάτες εξυπηρετούνται στο χώρο του αεροδρομίου μία ώρα πριν την άφιξη του αεροσκάφους από Αθήνα.

Ε) Δεν υπάρχει σύνδεση με τα υπόλοιπα  νησιά της Περιφέρειας και

Στ) Κατά τις περιόδους αλλαγής ωρών (Οκτώβριο και Απρίλιο) δεν υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα πτήσεων.

Μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις, οι συμμετέχοντες κατέληξαν , ότι απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Ζακύνθου αλλά και την βιωσιμότητα της γραμμής

Α) Αύξηση των πτήσεων κατά τους χειμερινούς μήνες σε επτά όπως και κατά τους καλοκαιρινούς  με 4 βραδινές πτήσεις και 3 πρωινές , σε ευνοικότερες γι ατο επιβατικό κοινό ώρες.

Γ)Οργάνωση γραφείου εξυπηρέτησης επιβατών μέσα στην πόλη της Ζακύνθου

Δ) Σύνδεση της Ζακύνθου με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων και με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ε) Προγραμματισμός χειμερινών και καλοκαιρινών πτήσεων και ενημέρωση του επιβατικού κοινού μέσω φυλλαδίων ή διαδικτύου.