ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Με την συμμετοχή  του  Αντιπρόεδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, Παναγιώτη Μαμφρέδα, συμμετείχε η Ζάκυνθος στην τουριστική  έκθεση Tour Salon Poznan  2013, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Πολωνών τουριστών.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Σ.Σπύρου με αφορμή την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση, εξέδωσε δελτίο τύπου, το οποίο έχει ως εξής:

«Αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα του τουρισμού για την ανάπτυξη της Περιφερείας μας,  η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στο Πόζναν Πολωνίας , στην  Διεθνή τουριστική έκθεση  TOUR SALON 2013,  η οποία διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο της  πόλης από τις 17 Οκτωβρίου  μέχρι και την 19η Οκτωβρίου  2013.

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη των νησιών μας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,   πραγματοποιήσαμε  συναντήσεις με  δημοσιογράφους  τονίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης  πέρα από το μαζικό τουρισμό  και ειδικών μορφών τουρισμού στα Νησιά του Ιονίου που διατηρούν τα στοιχεία της τοπικής κουλτούρας και ταυτόχρονα συνδυάζουν φύση, πολιτισμό, αρχιτεκτονική, γαστρονομία και αναψυχή.

Η Ελλάδα, αν και βρίσκεται στην πρώτη θέση των τουριστικών προορισμών charters από την Πολωνία, συγκεντρώνοντας συνολικά μερίδιο αγοράς 22,5% (μερίδιο 21% την 26η εβδομάδα, μερίδιο 18,2% την 20η εβδομάδα) και παρουσιάζοντας αύξηση έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012 κατά 41,2%, έχει χάσει περίπου 120.000 επισκέπτες από το 2011.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί που επιλέγουν οι Πολωνοί στην Ελλάδα είναι το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, τα Χανιά και η Κως.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της στις εκθέσεις αυτές καθώς αποτελούν σημαντικούς φορείς ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού και κατά συνέπεια της Περιφερείας μας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  φιλοξενήθηκε στο Περίπτερό του ΕΟΤ με δικό της περίπτερο, μαζί με περίπτερα της Κρήτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ανατολικής Μακεδονίας, που  αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες της   έκθεσης  και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές από κοινό και εκθέτες.

Οι επισκέπτες  ενημερώθηκαν από τους  υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  κ. Λέσση Ιωάννη και κ. Κλαουδάτο Μηνά  για  το τι προσφέρουν τα νησιά μας ως τουριστικός προορισμός.

Επίσης στην έκθεση παρεβρέθει και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, Παναγιώτης Μαμφρέδας.»