Σημαντική χαρακτήρισε την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις Διοικήσεις της AEGEAN και της Olympic Air, στα Σπάτα, ο κ.Νίκος Τσίπηρας που συμμετείχε στην συνάντηση ως εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Ζακύνθου αλλά και ως Αντιπρόεδρος των Νησιωτικών Επιμελητηρίων.

Στην συνάντηση, εκτός του κ.Τσίπηρα, από την Ζάκυνθο παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Λ.Μπουζιάνου και ο κ.Δ.Μήλεσης από το Δήμο Ζακύνθου , εκφράζοντας όμως και οι τρεις τις κοινές θέσεις που είχαν συναποφασίσει με τους υπόλοιπους φορείς του νησιού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Τσίπηρα στον Ιonian Radio gr., η αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Ζάκυνθος  ήταν οικονομικά αδιάφορη για τους ζακυνθινούς αφού η Ο.Α δεν είχε δώσει βάρος και  δεν είχε επενδύσει σε αυτή τη γραμμή.

Αναφέρθηκε λοιπόν στην προσπάθεια της Aegean, να πάρει μια άλλη διάσταση η σύνδεση Αθήνας-Ζακύνθου.  «Η δυνατότητα της  Aegean , να παίξει στην Ευρωπαϊκή Αγορά, δίνει πολλές προοπτικές στην Ζάκυνθο, η οποία παίζει πολύ δυνατά τουριστικά, και αυτό θα το συμπεριλάβει η Aegean, μέσα σε ένα πρόγραμμα με άλλα επτά νησιά, γι ανάπτυξη της γραμμής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπηρας ενώ παράλληλα επεσήμανε τους  τρεις τρόπους με τους οποίους σκοπεύει η Aegean, να βελτιώσει τις γραμμές , 1) με την αύξηση δυναμικότητας, 2)με την ενίσχυση της ερχόμενης από την Ευρώπη κίνησης με μείωση της τιμής των εισιτηρίων και 3)με την δυνατότητα προγραμματισμένης κράτησης θέσης  , μερικές εβδομάδες πριν την πτήση με χαμηλότερη τιμή έως 39 €.

Τελειώνοντας ο κ.Τσίπηρας  μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας τόνισε ότι οι νέες συνδέσεις Αθήνας – Ζακύνθου θα έχουν θετικά αποτελέσματα για το νησί μας, ενώ κράτησε κάποιες επιφυλάξεις λόγω των μονοπωλίων που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δηλώσεις για το θέμα του ΟΑΕΕ

Σχετικά με τον ΟΑΕΕ ο κ.Τσίπηρας δήλωσε, ότι  γίνονται μηνύσεις από φορείς και επαγγελματίες, ενώ παράλληλα ασκούνται πιέσεις, που αποδίδουν γιατί βασίζονται σε νομικά θέματα που προκύπτουν από την τακτική που εφαρμόζει ο ΟΑΕΕ.  Συνεχίζοντας   δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η Κεντρική Ένωση πιέζει το Υπουργείο , το οποίο από πλευράς του βλέπει την Νομική του αδυναμία και με βάση αυτό θα ασκηθεί μία σκληρή πίεση προς την Τρόικα.

Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου

Με αφορμή διεκδίκησης χρηματικού ποσού από υπάλληλο εργαζόμενη στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου, ο κ. Τσίπηρας  αναφέρθηκε  στην εταιρεία, τονίζοντας, ότι τα πέντε τελευταία χρόνια δεν έχουν κινηθεί χρήματα , η εταιρεία δεν υφίσταται και το κλείσιμο της είναι απλά  διαδικαστικό. Επεσήμανε επίσης ότι σε δικαστική υπόθεση που αφορούσε την ορθή διαχείριση της εταιρείας τα έντεκα μέλη μεταξύ αυτών και ο ίδιος που ήταν κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ,κάτι που αποδεικνύει και τους ορθούς χειρισμούς των μελών.