ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ολοκληρώνετε αύριο η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου και φαίνεται ότι τα μηνύματα που έρχονται για τον τουρισμό στη χώρα μας αλλά και την Ζάκυνθο είναι θετικά.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Πάνο Λειβαδά, και τονΑντιπρόεδροκ., Χριστόφορο Καπαρουνάκη .

Η Υπουργός,  αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή ελληνικών περιπτέρων στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου , καθώς και τις δυνατότητες που ανοίγονται,προκειμένου να επιτευχθούν  εποικοδομητικές συνεργασίες, που θα αναδείξουν τις πτυχές του τουριστικού μας προϊόντος , πετυχαίνοντας παράλληλα και επέκταση των τουριστικών περιόδων που τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης και μετά την προβολή βίντεο του ΕΟΤ που παρουσιάζει την Ελλάδα, ως ένα εξαιρετικό προορισμό καθ όλη τη διάρκεια του έτους, η κ.Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Η Υπουργός, στη συνέντευξη, αφού έκανε απολογισμό του τουρισμού στην χώρα μας για το 2013,τονίζοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να κάνει άλμα και να κερδίσει  το στοίχημα στον τουρισμό, στη συνέχεια  παρουσίασε την επικοινωνιακή στρατηγικήτου ελληνικού τουρισμού για το 2014 καθώς και τους στόχους προκειμένου  να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Παράλληλα όμως, η κ.Κεφαλογιάννη αναφορά έκανε και στη «Μυστική Ελλάδα» («SecretGreece»), τονίζοντας ότι επίκεντρο του Υπουργείου Τουρισμού  και του ΕΟΤ θα είναι «η προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής γαστρονομίας, της ελληνικής υπαίθρου, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των ελκυστικών ελληνικών πόλεων». Επίσης αναφορά από την Υπουργό έγινε και στην ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού  (Εκκλησιαστικού,  ιαματικού, γαστρονομικού, αθλητικού).

Η Ζάκυνθος , όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε δημοσιεύματα μας, εκπροσωπείται από τους κ. Π.Μαμφρέδα και Θ.Κολπονδίνο, οι οποίοι μετά από επαφές και συναντήσεις που είχαν κατά την διάρκεια παραμονής τους στο Λονδίνο, δηλώνουν αισιόδοξοι  για ακόμη μεγαλύτερη ανάκαμψη του τουρισμού στο νησί μας ,  το έτος 2014.