ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ενεργητική παρουσία είχε ο Δήμος Ζακύνθου στην 29η τουριστική έκθεση Θεσσαλονίκης «PHILOXENIA»,η οποία ολοκληρώνεται (24-11-2013).

Τον Δήμο εκπροσώπησαν από τον Οργανισμό Τουρισμού, το μέλος της Ομοσπονδίας των Ενοικιαζομένων Δωματίων, Αντώνης Βυθούλκας και η συνεργάτης του Δήμου Ντένια Βυθούλκα, ενώ στην έκθεση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Αρκαδίων Θοδωρής Κολπονδίνος.

Στα πλαίσια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές βραβείων από την Trip Advisor, που είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος παγκοσμίως, στον οποίο οι επισκέπτες αξιολογούν τουριστικούς προορισμούς. Η Ζάκυνθος έλαβε μία σημαντική διάκριση, αφού αναδείχθηκε έβδομος αγαπημένος τουριστικός προορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατά την διάρκεια της «PHILOXENIA», η εκπρόσωπος του Δήμου, Ντένια Βυθούλκα έλαβε το βραβείο. Την απονομή έκανε o διευθυντής πωλήσεων της Trip Advisor, Τσαντ Σίβερ.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δήμου στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της προσπάθειας προβολής της Ζακύνθου έκαναν σημαντικές επαφές. Το περίπτερο της Ζακύνθου επισκέφθηκε ο υφυπουργός τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ευγένιος Πισαρέβσκι, ο οποίος δήλωσε μαγεμένος από τις ομορφιές του νησιού, καθότι το επισκέφθηκε το καλοκαίρι. Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκαν σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και μετά από πρόσκληση του Δήμου, εκπρόσωποι των εκπαιδευτηρίων «ΑΝΑΤΟΛΙΑ». Στόχος του Δήμου μέσα από αυτήν την δράση ήταν η ανάδειξη του νησιού ως ένα τόπος κατάλληλος για μαθητικές εκπαιδευτικές διακοπές. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξαν και σημαντικές επαφές με εκπροσώπους του τουρισμού και με τουριστικούς πράκτορες από χώρες των Βαλκανίων, την Ασία και την Ευρώπη. Τέλος, ο κ. Βυθούλκας μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για την Ζάκυνθο, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, σε σχέση με άλλους προορισμούς στην Ελλάδα.

Η παρουσία του Δήμου στην «PHILOXENIA» ήταν δυναμική και επιτυχημένη, καθώς εξ’ αρχής είχαν καθοριστεί οι στόχοι. Δηλαδή, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην προβολή των τοπικών προϊόντων, στην προσέλκυση του μαθητικού τουρισμού και στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο Δήμος Ζακύνθου επιθυμεί να ευχαριστήσει τους παραγωγούς και επιχειρηματίες που σε αρκετές εκθέσεις και όποτε άλλοτε τους ζητηθεί, προσφέρουν δωρεάν τα προϊόντα τους και συγκεκριμένα, το ελαιοτριβείο Αρισταίον, το οινοποιείο Καλλίνικος, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοιλιωμένου «Μελισσιώτισες», το τυροκομείο Α. Μπάστας & ΣΙΑ ΟΕ, το εργοστάσιο παραδοσιακό προϊόντων «ΤΟ ΑΝΘΟΣ» του Ιωάννη Μάνεση και το αρτοποιείο του Σπ. Μυλωνά.