ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες (05-12-2013), η δεύτερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης του Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου (ΟΔΤΠ VisitZakynthos).


Αρχικά, το σώμα ενημερώθηκε για την συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2013 και για τα αποτελέσματα αυτών. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν η παρουσία της Ζακύνθου και το κλίμα της τουριστικής αγοράς από τις εκθέσεις της Πολωνίας, του Λονδίνου και της Θεσσαλονίκης, ενώ τα μέλη εξέφρασαν τις εκτιμήσεις τους για τις επόμενες κινήσεις του Οργανισμού στις διεθνείς αγορές και διατύπωσαν προτάσεις για την προβολή της Ζακύνθου. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε στοχευμένες δράσεις που θα πρέπει να λάβουν χώρα στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου. Στόχος του Οργανισμού είναι να συνδυάσει τις καθιερωμένες μεθόδους προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος, καθώς και να ενσωματώσει και άλλες νέες, όπως είναι η διαδικτυακή προβολή και δικτύωση.

Το σώμα συζήτησε για την κατανομή των αξιωμάτων, όμως η απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθώς υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής και από άλλους φορείς.

Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. ήταν το σχέδιο marketing του τουριστικού προορισμού της Ζακύνθου για την περίοδο 2014-2015. Το σχέδιο εισηγήθηκε και ανέλυσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Ζακύνθου κ. Παναγιώτης Κολύρης. Όλα τα μέλη, βρήκαν το σχέδιο πλήρες και τεκμηριωμένο και έδειξαν ενδιαφέρον για την άμεση υλοποίησή του.

Τέλος, το σώμα ομόφωνα ενέκρινε το αίτημα του Συλλόγου Επιχειρηματιών Καλαμακίου να γίνει μέλος του Οργανισμού.

Λόγω έλλειψης χρόνου, στην επόμενη συνεδρίαση, θα συζητηθεί το θέμα του τρόπου χρηματοδότησης του Οργανισμού και το branding του τουριστικού προορισμού της Ζακύνθου.