ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου για την παρουσίαση των προτάσεων της

«Μελέτης Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Λιμένα Ζακύνθου» με τους μελετητές της αναδόχου εταιρείας, εκπροσώπους από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και το Γενικό Δ/ντή Συγκοινωνιακών Έργων κ. Δ. Μακρή, με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, παρουσία τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κου Διονυσίου Μυλωνά όσο και των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε.Ζ., καθώς και πολλών προσκεκλημένων φορέων εμπλεκόμενων με το θέμα του Master Plan στο νησί μας όπως ο Δήμος Ζακύνθου, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, η Κοινοπραξία Πλοίων Ζακύνθου, οι Ναυτικοί πράκτορες, το ΤΕΕ Ζακύνθου, η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου, ο Σύλλογος Αλιέων, ο Σύλλογος Παραλιακής Ζώνης, ο Σύλλογος για την αξιοποίηση του Λιμένος Ζακύνθου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε.Ζ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν εναλλακτικά σενάρια προκειμένου ολοκληρωθεί το Master Plan του Λιμανιού Ζακύνθου, καθώς επίσης και προτάσεις διευθέτησης της κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη αλλά και στην ενδοχώρα της Πόλης.

Ένα από τα θετικά στοιχεία που βγήκε από την πρόταση της μελετήτριας εταιρείας, ήταν το θέμα της χωροταξίας της υπάρχουσας λιμενολεκάνης αλλά και της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, τα οποία μπορεί και να υλοποιηθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο με πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή προβλήτας για κρουαζιερόπλοια.