Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του επτανησιακού πολιτισμού, καθώς και η ετήσια πολιτιστική διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Τέχνης και Δημιουργίας θα είναι σε πρώτο πλάνο στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, όσον αφορά την συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου.

Τον Δήμο εκπροσωπούν τα μέλη του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου (Visit Zakynthos), Παναγιώτης Μαμφρέδας και Θοδωρής Κολπονδίνος. Η έκθεση «Vakantiebeurs 2014» ξεκινά αύριο, Τρίτη 14 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, η Ζάκυνθος ως τουριστικός προορισμός, ενώ έχει προγραμματιστεί να γίνει αναλυτική παρουσίαση της διοργάνωσης της Διεθνούς Συνάντησης Τέχνης και Δημιουργίας, στην οποία συμμετείχαν πέρυσι Ολλανδοί καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες θα είναι παρόντες στην εκδήλωση και θα μιλήσουν για τις εντυπώσεις τους από την Ζάκυνθο και την διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό από την περσινή διοργάνωση.

Παράλληλα, στις δράσεις προβολής της Ζακύνθου, πέρα από την διανομή τουριστικών πληροφοριακών εντύπων, περιλαμβάνεται η διενέργεια κλήρωσης στο περίπτερο της έκθεσης, για δωρεάν διακοπές στο νησί. Τέλος, μία πολύ σημαντική δράση προβολής της Ζακύνθου που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Ολλανδίας είναι ο προγραμματισμός της επίσκεψης Ολλανδών δημοσιογράφων στην Ζάκυνθο, τον Απρίλη του 2014, προκειμένου να γίνουν εκτενή αφιερώματα από τους επαγγελματίες για το νησί.

Ο Δήμος Ζακύνθου το 2014, πρόκειται να συμμετάσχει οργανωμένα σε τουριστικές εκθέσεις, διοργανώνοντας στοχευμένες και ποιοτικές δράσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε τουριστικής αγοράς ξεχωριστά και την οικονομική κρίση που δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό και την εκτέλεση εντυπωσιακών δράσεων στους εκθεσιακούς χώρους. Ο Δήμος επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών στο νησί, μέσα από την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ζακύνθου, να ενισχύσει τον εναλλακτικό τουρισμό και κυρίως, με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.