ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ενέργειες που θα προωθήσουν την τόνωση της αγροτικής οικονομίας

τουλάχιστο σε τουριστικό επίπεδο είναι στα πλάνα των συλλόγων ξενοδόχων του νησιού μας, όπως δήλωσε στον IonianRadio.gr , η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ.Χ.Τετράδη.


Στην  εκδήλωση κοπής πίτας των ξενοδόχων , που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 25/1/2014, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ.Τετράδη, « θα γίνει μια προσπάθεια να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό  ενώ παράλληλαμε την υπογραφή ενός συμφώνου ποιότητος ( στα πλαίσια προώθησης του ελληνικού τοπικού πρωινού ), θα μπορέσουμε να ενταχθούμε πλέον και ως προορισμός στο κομμάτι που θα λέγεται ζακυνθινό πρωινό».      Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίδειξη προϊόντων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο «ζακυνθινό πρωινό» , σε επίπεδο γευσιγνωσίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, οι τουρίστες που έρχονται την τουριστική περίοδο στο νησί μας, ξεπερνάνε το μισό εκατομμύριο, γεγονός που σημαίνει ότι «αν γεύονταν τοπικά προϊόντα», θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία ολόκληρη παραγωγική αγροτική βιομηχανία που θα  σηματοδοτούσε  θετική οικονομική εξέλιξη για το νησί.

«Η θέληση δίνει ευκαιρίες. Είναι καιρός και αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε. Η Ζάκυνθος στηριζόταν στην αγροτική παραγωγή  και μπορούμε να το πετύχουμε αρκεί να γίνει πιο οργανωμένη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Τετράδη.

Συνεχίζοντας την συζήτηση, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά,  έκανε λόγο για την κατάσταση που βλέπει να εξελίσσεται τουριστικά το 2014.

«Αποκτάμε σταθερότητα ως χώρα και είναι καλό για την επόμενη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά , τονίζοντας παράλληλα ότι με ένα απλά ορθολογιστικό τίμημα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε «σωστή ποιότητα».

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση  και μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Τουρισμού, η κ.Τετράδη δήλωσε ότι «γίνονται κάποια βήματα και κάποιες προσπάθειες» , λόγω όμως απουσίας της από την Ζάκυνθο στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν θεώρησε σωστό να προβεί σε περαιτέρω αρνητικά ή θετικά σχόλια.

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (13.01.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO