Στην τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs 2014» στην Ολλανδία , γνωστή «Χρηματιστήριο των διακοπών»,

  που άρχισε στις 14 Ιανουαρίου, συμμετείχαν  ως εκπρόσωποι του Δήμου Ζακύνθουκαι του Οργανισμου Τουρισμου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων κ.Θοδωρής Κολπονδίνος και ο Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού κ.Παναγιώτης  Μαμφρέδας.

Οι δύο εκπρόσωποι μας, είχαν την δυνατότητα μέσω συνεντεύξεων, διανομής τουριστικών φυλλαδίων και μιας μοναδικής παρουσίασης πολιτιστικού χαρακτήρα, όχι μόνο να εκπροσωπήσουν, αλλά και να διαφημίσουν και να υποστηρίξουν  με τον καλύτερο τρόπο την Ζάκυνθο.

Προς ικανοποίηση των τουριστικών επιχειρηματιών της Ζακύνθου το κλίμα που επικρατεί στην Ολλανδία είναι αρκετά θετικό και τα μηνύματα που έρχονται είναι πως το τουριστικό ρεύμα θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στην επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Ήδη οι κ.κ.Κολπονδίνος και Μαμφρέδας έχουν αναχωρήσει από την Ουτρέχτη και βρίσκονται στην Τουριστική Έκθεση Βιέννης, όπου μίλησαν μέσω ζωντανής σύνδεσης  google, στην εκπομπή του  Δημήτρη Τετράδη στον ΙοnianRadiogr.

«Οι εκτιμήσεις γενικά από την Ολλανδική αγορά είναι πολύ θετικές και ήδη υπάρχει αύξηση στις προκρατήσεις, σε σύγκριση με πέρυσι» δήλωσε ο κ.Π.Μαμφρέδας , επισημαίνοντας ότι η ζήτηση και η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Ζακύνθου ήταν μεγάλη.

Επίσης ο κ.Μαμφρέδας αναφέρθηκε στα τοπικά εδέσματα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης , και τόνισε ότι «πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν και να προσπαθήσουμε όλοι να ενισχύσουμε τον τουρισμό, αφού πρώτα  καταλάβουμε ότι είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία που υπάρχει».

Αισιόδοξος για την αύξηση των κρατήσεων στο νησί μας από την Ολλανδική αγορά εμφανίστηκε και ο κ.Κολπονδίνος , ο οποίος επεσήμανε, ότι οι προκρατήσεις για το νησί μας αγγίζουν ποσοστό αύξησης κατά 22%, γεγονός σημαντικό για την Ζάκυνθο που  μπαίνει δυναμικά στην Ολλανδική αγορά με την είσοδο και νέου tour operator (που για πρώτη φορά δραστηριοποιείται το 2014).

Στη συνέχεια ο κ.Κολπονδίνος έκανε λόγο για την πολιτιστικού χαρακτήρα παρουσίαση που έγινε στα πλαίσια των δράσεων στην Ουτρέχτη.

«Χθες κάναμε μία παρουσίαση της Ζακύνθου με πολιτιστικό χρώμα αλλά…ποτέ δεν θα είναι αρκετή μία προβολή του νησιού μας, γιατί έχει πάρα πολλά να δείξει. Παρουσιάσαμε φωτογραφίες, κάναμε αναφορά στα φεστιβάλ που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια και κλείσαμε με μία εκπληκτική παρουσίαση με βίντεο της Ζακύνθου» δήλωσε ο κ.Κολπονδίνος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Ζάκυνθος ακούστηκε λίγο διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια».

Μάλιστα τόνισε ότι επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο βαριάς ύφεσης, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτά που πρέπει για το νησί «θα πρέπει να υπάρξει ένα μέσο κοινής συνεργασίας που δεν είναι άλλο από τον Οργανισμό Τουρισμού και  τον οποίο πρέπει να αγκαλιάσουμε  και να  στηρίξουμε για το κοινό μας συμφέρον και για να μπορέσουμε να κάνουμε θαύματα».

Αναφερόμενους  στον «Ολλανδό επισκέπτη» , ο κ.Κολπονδίνος δήλωσε ότι «είναι ένας ιδιαίτερος, διαφορετικός πελάτης που δεν του αρέσουν τα οργανωμένα τουριστικά πακέτα, του αρέσει να είναι αυτόνομος ,να επιλέγει ο ίδιος τον προορισμό των διακοπών του και “το πώς θα περάσει”.

Τέλος ο κ.Κολπονδίνος έκανε μια μικρή αναφορά στην έκθεση της  Βιέννης, λέγοντας  ότι «τα μηνύματα από Βιέννη είναι επίσης καλά, με τις  προκρατήσεις να παρουσιάζουν  αύξηση 20%» κι ολοκλήρωσε τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ποσοστό αύξησης που παρουσιάζεται, ναι μεν οφείλεται στην μείωση τιμών που έχουν προβεί οι επιχειρηματίες για να γίνει πιο ανταγωνιστικό  το τουριστικό προϊόν αλλά κυρίως οφείλεται στην ομαλότητα και σταθερότητα που επιδεικνύει η χώρα μας τους τελευταίους  είκοσι μήνες και αν αυτό το διατηρήσουμε το 2014 θα είναι μια καλή  τουριστική χρονιά…».

Ακολουθούν φωτογραφίες από Ουτρέχτη (Α) και Βιέννη (Β)


Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (17.01.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO

Ουτρέχτη (Α)

Βιέννη (Β)