ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/1/2014 , συνεδρίαση του Δ.Σ Επιμελητηρίου Ζακύνθου,

όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκαν προτάσεις για το σχεδιασμό MasterPlan του λιμανιού.

Από τις τρεις προτάσεις που συζητήθηκαν, ομόφωνα αποφασίστηκε το Επιμελητήριο να στηρίξει την πρώτη πρόταση που  «είναι πιο πρακτική , πιο εφαρμόσιμη, είναι αυτό που ζητά η Ζακυνθινή κοινωνία» και η οποία  προβλέπει:

             Δημιουργία προβλήτας κρουαζιερόπλοιων έξω από το Μόλο του Αγίου Νικολάου

             Τροποποιήσεις στην παραλιακή ζώνη όπως διαμόρφωση για σκάφη

             Δημιουργία δύο χώρων στάθμευσης , στο Μόλο Αγ.Νικολάου και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμμου

             Αναμόρφωση χώρου εμπορικών πλοίων

Σε δηλώσεις του στην ZantePress24 oκ.Νίκος Τσίπηρας τόνισε ότι αυτό που ζητούν σαν Επιμελητήριο είναι « να προχωρήσουν  άμεσα και γρήγορα οι ενέργειες  για να μπορέσουν να προχωρήσουν  και τα αναπτυξιακά έργα», ενώ επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή για πρώτη φορά  βρίσκει ομοφωνία όχι μόνο στους κόλπους του Επιμελητηρίου αλλά και στην Περιφέρεια, το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο, γεγονός που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «θα φέρει αποτελέσματα»

Ακολουθεί video από την συνεδρίαση του Επιμελητηρίου και την παρουσίαση των τριών προτάσεων από την  κ.Ν.Μαλαφούρη  


Την έντονη αντίδραση του  κ.Στασινόπουλου δέχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο οποίος εξεμάνη ακούγοντας από την κ.Μαλαφούρη για... ομόφωνη απόφαση με άλλους φορείς .

Όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε «ποτέ δεν έγινε συνεδρίαση ώστε να παρθεί μια απόφαση που θα κατατίθετο για να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις» και ζήτησε από το σώμα να ενημερωθεί και ο ίδιος  για την πρόταση του Επιμελητηρίου.

Λίγα λεπτά αργότερα οι τρεις προτάσεις  της εταιρείας μελετών Φράγκου, τέθηκαν σε ψηφοφορία με την  πρώτη να ψηφίζεται  ….ομόφωνα….. και από τον Α΄Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Στασινόπουλο.


Αντίδραση Γ.Στασινόπουλου-video