ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Μετά  την συζήτηση στον IonianRadio.gr, με τον κ.Γ.Λιβέρη,  μέλος του Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος είχε αναφερθεί στην 3η συνεδρίαση του φορέα κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αναζήτησης

χρηματοδότησης   λειτουργίας του, καθώς και ορισμός επιτροπών δράσεων , πλήθος ερωτήματα που δημιουργήθηκαν απαντήθηκαν  στην εκπομπή του Δημήτρη Τετράδη, από τον  Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού κ.Π.Κολύρη.


Ξεκινώντας ο κ.Κολύρης επεσήμανε ότι ο φορέας λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια αλλά  λόγω του ότι βρίσκεται στα πρώτα βήματα, οι συνεδριάσεις γίνονται «κεκλεισμένων των θυρών» στα ΜΜΕ, ώστε τα μέλη του να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς να είναι επηρεασμένα από άλλους παράγοντες.

Ο κ. Κολύρης  αναφέρθηκε στη συνέχεια στα θέματα που συζητήθηκαν με πρώτο τους πιθανούς τρόπους  χρηματοδότησης,  και  πιο πιθανή λύση, η είσπραξη να γίνεται μέσω των συλλόγων ξενοδόχων ,, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στο Δήμο , χωρίς όμως ο ίδιος ο Δήμος να εμπλέκεται.  ( Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου).

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε αφορούσε το λογότυπο του τουριστικού προορισμού της Ζακύνθου και τρίτο θέμα ήταν η σύσταση έξι ομάδων εργασίας κι ενός συμβουλίου ποιοτικού τουρισμού που θα συμβάλλουν στην προβολή του Οργανισμού και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις που θα αυξήσουν την τουριστική δραστηριότητα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Κολύρης οι ομάδες εργασίας «θα επανδρωθούν με μέλη του Οργανισμού Τουρισμού, αλλά και ειδικούς εμπειρογνώμονες»,  ενώ επεσήμανε ότι κάποιες προτάσεις επάνδρωσης που προτάθηκαν από τον κ.Ξένο, ναι μεν ήταν ενδεικτικές δεν κατατέθηκε όμως καμία αντιπρόταση.

Οι επιτροπές οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση αφορούν

             Στρατηγικό σχεδιασμό και διαχείριση τουριστικών προορισμών της Ζακύνθου

             Μarketing-Προβολής-Δημοσίων Σχέσεων και Ψηφιακής Τεχνολογίας

             Βιώσιμη ανάπτυξη και εναλλακτικές μορφές τουρισμού

             Επενδύσεων-Υποδομών και Κανονιστικής Μεταρρύθμισης του τουρισμού της Ζακύνθου

             Απασχόλησης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού

             Προσβασιμότητας κι εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη , ο Πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκε στην παρουσίαση, από τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, για τα τέλη παρεπιδημούντων  , των οποίων το ύψος ανέρχεται στο 0,5% επί των εσόδων των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό , έσοδα που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «εκτιμούνται στα διακόσια εκατομμύρια ευρώ ετησίως».


Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (29.01.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO