ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Φιλοξενούμενη του Δημήτρη Τετράδη στην εκπομπή του στο IonianRadio.gr, ήταν η γραμματέας του Επιμελητηρίου Ζακύνθου,  κ.Νίκη Μαλαφούρη.

Η κ.Μαλαφούρη, αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου  εστιάζοντας  στο θέμα του Master Plan  του λιμανιού της Ζακύνθου και στην πρόταση που ομόφωνα με τους υπόλοιπους φορείς του τόπου, ψήφισε και το Επιμελητήριο.

«Πήραμε την  μεγάλη απόφαση , να  συμβάλλουμε κι εμείς σαν μοχλός ανάπτυξης που είμαστε , να γίνει πραγματικότητα η εκπόνηση της μελέτης  προγραμματικού σχεδίου , Master Plan, λιμανιού  Ζακύνθου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Μαλαφούρη, επισημαίνοντας ότι έτσι  πραγματοποιείται και το όνειρο  όλων αυτών  που έβαλαν τα θεμέλια, αγωνιώντας να το δουν να πραγματοποιείται , δίνοντας ως παράδειγμα τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ.Μάκη Τσουλούφη .

Η πρόταση που θα σταλεί στο μελετητικό γραφείο, όπως δήλωσε η κ.Μαλαφούρη, αφορά το πρώτο  από τα τρία σχέδια , την κάθετη προβλήτα στο Μώλο του Αγίου Νικολάου, σχέδιο που είναι πιο ευέλικτο, υλοποιήσιμο, αποτελεσματικότερο, ενδεδειγμένο στα καιρικά φαινόμενα , εξυπηρετεί τα αυτοκίνητα με χώρους στάθμευσης, έχει λιγότερο κόστος κατασκευής και άμεση πρόσβαση στην πόλη.

Τελειώνοντας  η κ.Μαλαφούρη, έκανε λόγο, για την συμβολή «όλων αυτών» που «χτυπώντας την πόρτα τους», τους άκουσαν προσεκτικά, έδειξαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν, ενώ εστίασε στον εντυπωσιακό τρόπο αντιμετώπισης που υπήρξε από την πλευρά της Εκκλησίας , όπου και ο Σεβασ.Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος  και ο Σεβασμ.Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος,  με πάθος δήλωσαν, «Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να χτυπηθεί  πόρτα Υπουργείου, εμείς θα είμαστε μπροστά.

Η συζήτηση με την κ.Μαλαφούρη ολοκληρώθηκε με την δήλωση της"Δεν σταματάμε αν δεν δούμε να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για το λιμάνι. Είναι όλοι μαζί μας. Το μόνο που μένει είναι να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε…"

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (31.01.2014)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO