ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ακόμα μία ξεχωριστή παρουσίαση επέλεξε ο Δήμος Ζακύνθου για την διεθνή τουριστική έκθεση των Βρυξελλών «Salon de Vacances».

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2014 για τον Βέλγο ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ στην Ζάκυνθο και σε συνεργασία με την Βελγική Πρεσβεία αποφασίστηκε στο χώρο της έκθεσης και στο περίπτερο της Ζακύνθου, να μιλήσουν για το Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο, για τις παράλληλες εκδηλώσεις και για την Ζάκυνθο εκπρόσωποι των διοργανωτών από την βελγική πλευρά.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του  συνεδρίου, από τους Dr. Ann Van de Velde (BIOMAB Biological and Medical Art in Belgium) και  Dr. Marc de Roeck.

Η έκθεση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Τον Δήμο Ζακύνθου εκπροσωπεί το μέλος του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού «VisitZakynthos», Διονυσία Βυθούλκα.

Μία δυναμική και ξεχωριστή παρουσία στην συγκεκριμένη έκθεση, κρίθηκε αναγκαία, καθώς η βελγική αγορά είναι πολύ σημαντική για την Ζάκυνθο. Αρκεί να αναφερθεί πως το 2013, η τουριστική κίνηση από Βέλγιο παρουσίασε μεγάλη αύξηση της τάξης του 84,67%, καταλαμβάνοντας το 2% του συνόλου των τουριστών που επισκέφτηκαν τη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αερολιμένα Ζακύνθου, οι τουρίστες από 5.759 το καλοκαίρι του 2012, αυξήθηκαν σε 11.612 το 2013, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων από το τουρισμό. 

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις  απευθείας πτήσεις που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair από το αεροδρόμιο Charleroi – BRU προς τη Ζάκυνθο.