ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Έκλεισε χθες τις πύλες της, στις Βρυξέλες,  η τουριστική έκθεση « SALON DE VACANCES 2014» στην οποία υπήρξε δυναμική συμμετοχή της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 Τα  μηνύματα που φτάνουν είναι θετικά ενώ προβλέπεται  αύξηση κρατήσεων, ιδιαίτερα στην γειτονική μας Κεφαλονιά σαν έκφραση στήριξης κι αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς γείτονες μας , ενώ η Ζάκυνθος  έρχεται  στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Βέλγων τουριστών.

Η Ζάκυνθος εκπροσωπήθηκε από την  Ντένια Βυθούλκα μέλος του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού «VisitZakynthos»

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ζακύνθου «Μέσα στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Βέλγων τουριστών είναι η Ζάκυνθος και αυτό οφείλεται αδιαμφισβήτητα στην συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Ζακύνθου και των επιχειρηματιών του νησιού. Η προτίμηση των Βέλγων ήταν έκδηλη στην τουριστική έκθεση «Salon de Vacances» στην οποία συμμετείχε ο Δήμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αερολιμένα Ζακύνθου, οι τουρίστες από 5.759 το καλοκαίρι του 2012, αυξήθηκαν σε 11.612 το 2013, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις  απευθείας πτήσεις που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair από το αεροδρόμιο Charleroi – BRU προς τη Ζάκυνθο. Φέτος, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 7 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να κάνουν τις κρατήσεις τους από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στην έκθεση τον Δήμο εκπροσώπησε το μέλος του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού «VisitZakynthos», Διονυσία Βυθούλκα, η οποία συναντήθηκε με τον υπεύθυνο πωλήσεων και μάρκετινγκ για την γραμμή Charleroi-Ζάκυνθο της Ryanair, Jonathan Brisy.

Η κ. Βυθούλκα συναντήθηκε επίσης, με την διευθύντρια του γραφείου τουρισμού του Βελγίου Ελένη Σκαρβέλη και μίλησαν για τον προγραμματισμό δράσεων που θα επικεντρώνονται στην γαστρονομία και θα αφορούν την προβολή της Ζακύνθου στις Βρυξέλλες. Σε παρόμοια δράση συμμετείχε και πέρυσι ο Δήμος.

 Παράλληλα, έγιναν σημαντικές επαφές με Βέλγο τουριστικό πράκτορα που δραστηριοποιείται στην Ζάκυνθο, ώστε να πραγματοποιηθεί δράση προβολής με την συμμετοχή Βέλγων δημοσιογράφων και τουριστών που έχουν επισκεφθεί την Ζάκυνθο. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται με τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης. 

Στην έκθεση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του παγκόσμιου ιατρικού συνεδρίου, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2014, προς τιμή του Βέλγου ανατόμου Ανδρέα Βεζάλ στην Ζάκυνθο. Στην παρουσίαση μίλησαν οι Dr. Ann Van de Velde (BIOMAB Biological and Medical Art in Belgium) και  Dr. Marc de Roeck. Το μήνυμα που μετέφερε ο Δήμος είναι πως η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό και για συνέδρια».

Δελτίο τύπου που εξέδωσε η Π.Ι.Ν…

«Θα επισκεφτούν την Κεφαλονιά οι Βέλγοι τουρίστες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους»

  Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του περιπτέρου της ΠΙΝ, στην έκθεση  Salon de Vacances 2014, η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες από τις 6 έως και τις 10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ υπάρχει μεγάλη αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα και για τα Ιόνια Νησιά, όπως αναφέρουν και οι tour operators.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επισκέπτες  του περιπτέρου της Περιφέρειάς μας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επιλέξουν φέτος ως προορισμό για τις διακοπές τους την Κεφαλονιά λόγω των σεισμών και να εκφράσουν έτσι την συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους, όπως δήλωσαν στους υπευθύνους του περιπτέρου.

  Η επισκεψιμότητα της έκθεσης κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2013, γύρω στις 110.000 επισκέπτες.

Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο «Βεζάλ» στη Ζάκυνθο

  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-παρουσίαση της Ζακύνθου με θέμα το Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο «Βεζάλ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο το Σεπτέμβριο του 2014.

  Την έκθεση επισκέφθηκε  και ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο, κ. Χαλαστάνης Κωνσταντίνος, ο  οποίος υποσχέθηκε μαζί με την Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Βελγίου, κ.  Ελένη Σκαρβέλη, ότι θα προγραμματίσουν το προσεχές διάστημα εκδηλώσεις προβολής για τη στήριξη της Κεφαλονιάς.

  Το περίπτερο της ΠΙΝ στήριξαν οι προϊστάμενοι των Τμημάτων Τουρισμού της ΠΕ Κέρκυρας Γεώργιος Παπαβλασόπουλος και της ΠΕ Λευκάδος Σπυρίδων Ζαμπέλης.