ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Δήμος Ζακύνθου συμμετείχε και φέτος στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου.

Τον Δήμο εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος Σαμπίνα Γκλάτς-Χαϊκάλη. Η συμμετοχή του Δήμου θεωρήθηκε αναγκαία για να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια αύξησης της προτίμησης των Γερμανών τουριστών για την Ζάκυνθο.

Η εκπρόσωπος του Δήμου προέβαλε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ζακύνθου και κυρίως την φύση και τις παραλίες, προτείνοντας πως το νησί ενδείκνυται για εξωτερικές δραστηριότητες, όπως περιπάτους, θαλάσσια σπορ και γενικά, για διακοπές ήπιας δραστηριότητας. Η κ. Γκλατς-Χαϊκάλη διαπίστωσε πως σε γενικές γραμμές οι Γερμανοί δεν έχουν καλή γνώση για τους τουριστικούς προορισμούς στο Ιόνιο, αντιθέτως δείχνουν ενδιαφέρον για την Κρήτη, την Ρόδο και την Κω.

Πρόσθεσε πως, πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωδώνης και Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε μεριμνήσει να υπάρχει ξεχωριστό και οργανωμένο σταντ και έκανε σημαντικές επαφές για την προβολή του θρησκευτικού τουρισμού.

Τα μηνύματα από την έκθεση είναι θετικά και φέτος αναμένεται να σημειωθεί μία αύξηση στις αφίξεις της τάξης του 10%. Πλέον, ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου θα διοργανώσει ιδιαίτερες δράσεις προβολής για την γερμανόφωνη αγορά, με στόχο το 2015 να υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές και να δημιουργηθούν νέες που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Γερμανών.