Απολογισμός της δράσης, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας

στην Ε.Ε., από την Πρεσβεία της Ελλάδος στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. για την προβολή της Ζακύνθου και της ελληνικής γαστρονομίας, πραγματοποιήθηκε στις 14/4/2014 στο Δημαρχείο Παντοκράτορα.


Οι εκπρόσωποι του Δήμου εκφράζοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ζακυνθινούς παραγωγούς, για την καθοριστικής σημασίας παρουσία τους στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκαν  στα θετικά αποτελέσματα και τον εντυπωσιασμό που προκάλεσε η ποιότητα των προϊόντων που συμμετείχαν. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε, ότι το Δήμο Ζακύνθου εκπροσώπησε το μέλος του Οργανισμού Τουρισμού, κ.Ντένια Βυθούλκα.


Σύμφωνα με δελτίο ενημερωτικό από το γραφείο τύπου του Δήμου, θα πρέπει «να σημειωθεί πως για την αποστολή επιλέχθηκαν προϊόντα πιστοποιημένα με ISO (κρασί και σταφίδα από την ΕΑΣΖ, λάδι από το ελαιοτριβείο «ΑΡΙΣΤΑΙΟΝ», μέλι και γλυκά του κουταλιού από τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό «Μελισσιώτισσες» και λαδοτύρι από τυροκομείο του Αντωνίου Μπάστα).

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Ζακύνθου, όπου έγινε αναφορά στην ενασχόληση των Ζακυνθινών με την αγροτική παραγωγή, παρουσιάστηκαν διαδρομές με γαστρονομικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, οι καλοκαιρινές γιορτές κρασιού και σταφίδας και παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην πληθώρα και την ποιότητα των προϊόντων, που μπορεί να γευτεί και να προμηθευτεί ο επισκέπτης του νησιού.

Ο Δήμος αποβλέπει στην υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας και συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό και να εισέλθουν τα ζακυνθινά προϊόντα δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού, κατακτώντας τη θέση που τους αξίζει.

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά: την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοιλιωμένου «Οι Μελισσιώτισσες»  και τις ζακυνθινές επιχειρήσεις, Ελαιοτριβείο Αρισταίον, Σούλης & Χαϊκάλης και ΣΙΑ Ε.Π.Ε, Precious Olive Oil, Βλασσόπουλος Νικ. & Εμ. Ο.Ε, Γαλακτοκομική Ζακύνθου, Μπάστας Αντώνιος & ΣΙΑ Ο.Ε. για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση. Καθώς επίσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Stigma» και το Νίκο Πομόνη, για το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην παρουσίαση. Τέλος, ευχαριστεί τους επιχειρηματίες από το ελαιοτριβείο Αρισταίον, Αθηνά και Γιάννη Χαϊκάλη και τους συνεργάτες τους, που με τη φυσική τους παρουσία στο περίπτερο της Ζακύνθου και την άμεση επαφή τους με τους Βέλγους εισαγωγείς, ενίσχυσαν σημαντικά την παρουσία του Δήμου και προώθησαν όλα τα ζακυνθινά προϊόντα με ζήλο και επαγγελματισμό».