ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/7/2014 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»  η 1η Γενική Συνέλευση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Βιετνάμ.

Στην συνέλευση συμμετείχε το ιδρυτικό μέλος και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αλυκών, κ, ενώ το "παρών" έδωσαν κορυφαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου συμμετείχε της Ελλάδος, όπως ο κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης,  οΥφυπουργός  Οικονομικών του Βιετνάμ, κ. DoHoangAnhTuan, ο απερχόμενος Πρέσβης του Βιετνάμ, κ. BinhVu, κι άλλοι αξιωματούχοι.

Σε δηλώσεις του ο κ. DoHoangAnhTuan επεσήμανε « πως από το 2010 που λειτούργησε η Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα οι εισαγωγές τριπλασιάσθηκαν, και οι εξαγωγές της χώρας μας προς εκεί σημείωσαν σημαντική αύξηση».

Παράλληλα ο κ. BinhVu, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων με όχημα το νεοσύστατο επιχειρηματικό συμβούλιο.


Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η επερχόμενη Δημοτική Αρχή (από 1/9/2014)

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μαρίνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρέσβη του Βιετνάμ για την άψογη συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια και για το γεγονός ότι από κοινού έθεσαν τις βάσεις για τη δημιουργία του συγκεκριμένου Επιχειρηματικού Συμβουλίου, κάτι που παραδέχθηκε και ο κ. BinhVu.

Ο τελευταίος μάλιστα παρέθεσε και δείπνο στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας του Βιετνάμ, όπου συμμετείχε μια "κλειστή ομάδα" επιχειρηματιών, μεταξύ αυτών και ο κ. Αναστάσιος Μαρίνος. Εκεί ο δημοτικός σύμβουλος Αλυκών εξασφάλισε τη στήριξη του απερχόμενου Πρέσβη και για το μέλλον, ενώ πριν φύγει από την Ελλάδα θα επισκεφθεί το νησί μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Βιετνάμ αποτελείται από τους κ.κ. Αναστάσιο Μαρίνο, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΝΤΡΑΛΟΤ), Ιωάννη Βαρδινογιάννη (ΑΝΕΚ LINES), Αθανάσιο Λαβίδα (LAVIPHARM), Νικόλαο Λίτινα (Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (GenikiBank), Ευάγγελο Πιστιόλη (TopShipsInc.), Νικόλαο Σαμαρά (IPD), Κωνσταντίνο Σταραντζή και Συμεών Τσομώκο.

Η συνέλευση καλύφθηκε από τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως η ΝΕΡΙΤ. Υπεύθυνη του τηλεοπτικού συνεργείου ήταν η κ. Νάγια Παπαχατζή, η οποία διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον κ. Μαρίνο. Ο δημοτικός σύμβουλος της παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις ομορφιές που έχει η Ζάκυνθος,  καλώντας όλο τον κόσμο να κάνει διακοπές στο νησί μας.

Επίσης, ο κ. Μαρίνος είχε επαφές με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία, κ. Χρήστο Δήμα, ο οποίος θα είναι στο πλευρό του κ. Μαρίνου για ό,τι χρειαστεί η Ζάκυνθος, καθώς και με τον κ. Αλέξανδρο Μονδιάνο, που είναι προσωπικός του φίλος επί μακρόν και νεοεκλεγέντας δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη. Παράλληλα, είχε συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Μίχαλο (Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών), ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μαρίνου για να γίνει Ημερίδα για τον τουρισμό στη Ζάκυνθο μόλις ολοκληρωθεί η φετινή καλοκαιρινή περίοδος.


Συνάντηση με τον Οικονομικό Ακόλουθο της Κίνας

Εν τω μεταξύ ο κ. Μαρίνος είχε κατ´ ιδίαν συνάντηση με τον εμπορικό και οικονομικό ακόλουθο της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. SunLiwei, ο οποίος τον υποδέχθηκε εγκάρδια στο γραφείο του, ενώ αργότερα γευμάτισαν μαζί σε εστιατόριο.

Ο κ. Liwei ανέφερε στον κ. Μαρίνο ότι εταιρείες από τη χώρα του ενδιαφέρονται για να κάνουν επενδύσεις στη Ζάκυνθο, με τον κ. Μαρίνο να επισημαίνει ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο και να αναπτυχθεί η τοπική μας οικονομία.

Ο Οικονομικός Ακόλουθος αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μαρίνου για να έρθει στη Ζάκυνθο και υπογράμμισε ότι επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα. Η επίσκεψη αναμένεται να λάβει χώρα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τέλος ο κ. Liwei ευχαρίστησε τον κ. Μαρίνο για την αγάπη και την άψογη συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους της Κίνας τα τελευταία 30 συναπτά έτη!»