ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Η απουσία ψύχραιμης στάσης εντάθηκε από την έλλειψη μιας ενιαίας Ένωσης Ξενοδόχων»
  • Οι χαμένοι της σαιζόν φαίνεται να είναι οι μικροί ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

 

«Η φετινή σαιζόν ξεκινά ποσοτικά με τις ίδιες επιδόσεις με την εντυπωσιακή χρονιά του 2018» επισημαίνει  με ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα στο  fb, ο γνωστός  Επιχειρηματίας  – Ξενοδόχος  και  πρώην Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου,   κ.Αντώνης  Νικολουδάκης.
Όπως  μάλιστα αναφέρει  , η μεταβολή των διεθνών αφίξεων  το Μάιο 2019 στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανάρτησε η Fraport, κυμάνθηκε στο 0,01%,  σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι « είναι ανύπαρκτη».
Στο μεταξύ, ο κ. Νικολουδάκης  εξέφρασε την πεποίθηση ότι  «Η απουσία ψύχραιμης στάσης από τους τουριστικούς επιχειρηματίες εντάθηκε από την έλλειψη μιας ενιαίας Ένωσης Ξενοδόχων, που θα αντιστεκόταν στην ηττοπάθεια και την καθ' έξιν μιζέρια …»
Συγκεκριμένα ,

Στο -0,01% - δηλαδή ανύπαρκτη- η μεταβολή των διεθνών αφίξεων  το Μάιο 2019 στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανάρτησε μόλις η Fraport!
Παρά τις ουρανομήκεις διαμαρτυρίες γύρω μας από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους του τουρισμού, προκύπτει ότι η φετεινή σαιζόν ξεκινά ποσοτικά με τις ίδιες επιδόσεις με την εντυπωσιακή χρονιά του 2018.
Η απουσία ψύχραιμης στάσης από τους τουριστικούς επιχειρηματίες εντάθηκε από την έλλειψη μιας ενιαίας Ένωσης Ξενοδόχων, που θα αντιστεκόταν στην ηττοπάθεια και την καθ' έξιν μιζέρια και θα έδινε μια κοινή γραμμή στάσης απέναντι στους Tour Operators, που επέβαλαν του όρους τους για την επόμενη χρονιά από φέτος.
Πέρα από αυτό όμως αναδεικνύεται πλέον κι ένας σοβαρός, σιωπηλός ποιοτικός παράγοντας:
Οι χαμένοι της σαιζόν φαίνεται να είναι οι μικροί ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων.
Μια συγκεκριμένη κατηγορία ξενοδοχείων χαίρει εγγυημένων συμβολαίων μακροχρόνιας διάρκειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα -λόγω έλλειψης διαπραγματευτικής δύναμης- το βάρος των μειώσεων τιμών και πληρότητας να πέφτει στις μικρές και ανεξάρτητες μονάδες, που αποτελούν και το μεγάλο τουριστικό όγκο του νησιού.
Είναι επιτακτική ανάγκη η ίδρυση μιας ενιαίας Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου, που θα ενώσει, θα συσπειρώσει και θα εκπροσωπήσει δυναμικά τον κλάδο για πρώτη φορά.
Ταυτόχρονα, είναι άμεση η ανάγκη στήριξης των δημόσιων υποδομών και στιβαρής πολιτικής προώθησης της τουριστικής ταυτότητας της Ζακύνθου από την Αυτοδιοίκηση και όποιον δυναμικό και σύγχρονο φορέα συνταχθεί κοντά στον Τουρισμό της Ζακύνθου. Η έναρξη πρέπει να γίνει σήμερα κιόλας, πριν τη λήξη της φετινής σαιζόν!Ζάκυνθος Καιρός