ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στα 27 εκατ. ευρώ -20 εκ των οποίων αφορούν το επενδυτικό κομμάτι- ανέρχεται ο προυπολογισμός της ΔΕΥΑΖ που ψηφίστηκε από το Δ.Σ. και αναμένεται να εγκριθεί απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου.

"Τα περισσότερα χρήματα αποφασίστηκε να διατεθούν για την κατασκευή έργων, ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι έτσι θα βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε" σημείωσε στην zantepress24 ο κ. Παναγιώτης Αβράμης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ.

"Ενδεικτικά έχουμε υπόψη το θέμα του κεντρικού αγωγού, την αποχέτευση της πόλης, το δίκτυο των Αμπελοκήπων, νέες γεωτρήσεις και άλλα.Αν και έγιναν μειώσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης, υπολογίζουμε ότι τα έσοδα της θα αυξηθούν καθώς και τη φετινή χρονιά, αλλά ακόμη περισσότερο το 2013, θα αυξηθούν δραστικά οι κινήσεις μας ενάντια σε ... απώλειες εσόδων όπως είναι η λαθρουδροληψία!" επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ήδη η ΔΕΥΑΖ έχει καταγράψει και επιβάλλει πρόστιμα σε 12 λαθρουδρολήπτες που έχουν εντοπιστεί, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και όσοι βρεθούν να κλέβουν νερό θα έρθουν αντιμέτωποι και με ποινικές κυρώσεις βάση Νόμου.

"Το 2013 θα είναι και η τελευταία χρονιά αυτού του φαινομένου!" τόνισε ο κ. Αβράμης.

Όπως έχει διαπιστωθεί, δημότες έκλεβαν νερό τραβώντας άλλη παροχή πριν το ρολόι τους ή ακόμα, όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, εν γνώση παλιών προέδρων κοινοτήτων ακόμη και δημάρχων, έβγαζαν κρυφές παροχές σε ακίνητα...

"Μια τέτοια κατάσταση, άδικη για τους υπόλοιπους δημότες και για την επιχείρηση, δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα παταχθεί!".