ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε φυλάκιση 9 μηνών καταδικάσθηκαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων για την παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν τον Μάιο του 2007 στο κατάστημα του ΙΚΑ.

Αιτία της κινητοποίησης ήταν το τραγικό ατύχημα μετανάστη σε οικοδομή στις Μαριές το οποίος δεν είχε χαρακτηριστεί ως εργατικό. Το αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν στις 18 Δεκεμβρίου 2012 να δικαστούν "ο Στρούζας Παναγιώτης, Πρόεδρος του Ε.Κ.Ζ, ο Διονύσης Κόμης, πρώην Γενικός Γραμματέας  του ΕΚΖ, ο Γεώργιος Σταθόπουλος,  πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, ο Διονύσης Κλάδης,  πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  στελέχη  του ΠΑΜΕ, σε φυλάκιση 9 μηνών με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας, επειδή τον Μάιο  του 2007 με συγκέντρωση - κατάληψη στο ΙΚΑ  Ζακύνθου (Γραφείο διεύθυνσης), διαμαρτυρήθηκαν για την κωλυσιεργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ να χαρακτηριστεί ως εργατικό το θανατηφόρο ατύχημα μετανάστη που έγινε σε οικοδομή στις Μαριές τον Μάρτιο του 2007".

"Η εχθρική στάση που έχει η αστική δικαιοσύνη απέναντι σ’ αυτούς που αγωνίζονται δεν είναι αποτέλεσμα μιας άτυχης συμπεριφοράς που έγινε σε στιγμή έντασης" σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

"Την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη το αστικό κράτος με τους θεσμούς του, όπως της Δικαιοσύνη, που τους υπηρετούν πιστά τα κόμματα της συγκυβέρνησης - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - σέρνουν στα δικαστήρια και καταδικάζουν πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού λαϊκού κινήματος για να τρομοκρατήσουν μετανάστες και έλληνες εργαζόμενους ενισχύοντας τους εργοδότες και την κυριαρχία της πλουτοκρατίας

Στόχος όλων αυτών είναι αυτοί που οργανώνουν  την πάλη των εργαζομένων, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις τους ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ότι μπορεί ο εργάτης χωρίς τα αφεντικά να παράγει και να διευθύνει τον τεράστιο πλούτο προς όφελος του.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τις διώξεις και τις καταδίκες.

Καλούμε τους μετανάστες, τους εργαζόμενους του νησιού, τα σωματεία, τους φορείς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ταξικής πάλης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει".