ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, την Κυριακή 19.30, θα συζητηθούν ο προυπολογισμός της ΔΕΥΑΖ, ο καθορισμός τελών Δήμου και δικαιωμάτων χρήσης ύδρευσης/αποχέτευσης καθώς και οι αποφάσεις για το αίτημα επιμήκυνσης των δανείων από το Ταμείο Παρκαταθηκών και Δανείων, αφύ στην χθεσινή συνεδρίαση δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι 18 ψήφοι...

Στο θέμα του προυπολογισμού της ΔΕΥΑΖ κατά ψήφισαν οι κ.κ. Στραβοπόδης, Κοντοσταυλάκης, Φαραός και Κωνσταντίνου, ενώ σχετικά αντίστοιχοι ήταν οι διαφωνούντες και στο ζήτημα της ρύθμισης των δανείων της επιχείρησης.


ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ και ΚΙΝ/ΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Στα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης, το ενδιαφέρον μονοπωλεί σαφώς η απόφαση για τον καθορισμό των τελών του 2013 αφού, περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις σε ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών (πολύτεκνοι, άποροι, ΑμεΑ κλπ), ενώ μειώσεις του 10% αποφασίστηκαν για τα 5αστερα ξενοδοχεία και 20% για τα μικρότερα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να προχωρήσει σε αυτές τις μειώσεις, θα πρέπει να εξασφαλίσει τα έσοδα του γεγονός που ενισχύθηκε με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε δέσμευση του ΑΦΜ των οφειλετών του.

"Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση και σημαντική πίεση προς τους οφειλέτες άνω των 10.000 ευρώ" σχολίασε στην zantepress24 ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Αρμένης. "Στόχος μας με αυτή την απόφαση ήταν να εγκριθούν και να ενισχυθούν οι διαδικασίες των αρμόδιων Υπηρεσιών που πρέπει να κάνουν τα δέοντα για να εισπραχθούν οι οφειλές που, στο σύνολο τους, φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ!".

Επίσης, μετά από σχετικό αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Βανάτου, το σώμα ομόφωνα ψήφισε την πρόταση για λειτουργία Δημοτικού Διαδικτυακού Κέντρου Εκπαίδευσης στην περιοχή. Το Κέντρο θα παρέχει την δυνατότητα στους δημότες (π.χ. μαθητές) να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ.

Τέλος, το Δ.Σ. συζήτησε την συνδιοργάνωση προβολής ταινιών με το Διεθνή Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας, ταινίες του οποίου θα προβληθούν 11,12 και 13 Ιανουαρίου 2013 στην Ζάκυνθο.