ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ένα «μίνι καζίνο» εντόπισαν το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου στην πόλη της Ζακύνθου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας , το οποίο λειτουργούσε μέσα σε καφετέρια!


Οι αστυνομικοί, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης σε καφετέρια στην πόλη της Ζακύνθου, συνέλαβαν συνολικά δεκαοχτώ (18) άτομα (δέκα ημεδαποί και οχτώ αλλοδαποί). Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας 24χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ένας 54χρονος ημεδαπός υπάλληλος που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» και δεκαέξι (16) άτομα (οχτώ ημεδαποί και οχτώ αλλοδαποί) ηλικίας 24 έως και 63 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στη διενέργεια παράνομων τυχερών παίγνιων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι υπεύθυνοι του καταστήματος είχαν θέσει σε λειτουργία μεγάλο αριθμό παράνομων ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, ενώ επιπλέον είχαν εγκαταστήσει ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια για την διενέργεια τυχερών παιχνιδιών και μία ρουλέτα.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου που ακολούθησε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Δεκαέξι (16) παιγνιομηχανήματα, με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»
  • Έξι (6) τράπουλες
  • Το χρηματικό ποσό 1.445 ευρώ
  • 449 μάρκες

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας , ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση.

Όπως τονίστηκε από την Αστυνομία, "σύμφωνα με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ".