ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Παράπονα από το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης για παραγκωνισμό του σώματος από την Δημοτική αρχή, δέχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης.


Κατά την διάρκεια συζήτησης των θεμάτων προ ημερησίας διάταξης και ενώ το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία αποφάσισε την αλλαγή τόπου για την τοποθέτηση παιχνιδιών ενόψει Χριστουγέννων από την πλατεία Ηρώων στην πλατεία Σολωμού, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου πόλης κ. Αλφρέδος Ξένοςι ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή λεπτομερή ενημέρωση για θέματα που αφορούν την πόλη της Ζακύνθου. Όπως επεσήμανε αν και το Τοπικό Συμβούλιο έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο, εντούτοις είναι συνετό να υπάρχει ενημέρωση και να μην υποβαθμίζεται και απαξιώνεται ο ρόλος του. Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησαν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Στέλιος Μποζίκης διαβεβαίωσε το σώμα πως ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου δεν απαξιώνεται και πρότεινε σε επόμενη συνεδρίαση να συζητηθούν τα προβλήματα και η λειτουργία των δύο χρόνων του «Καλλικρατικού» Δήμου. Τόνισε δε πως οι δυσλειτουργίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και στην γραφειοκρατία. Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το Τ.Σ. πόλης και τόνισε πως οι αποφάσεις του αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τη Δημοτική Αρχή, μέσα στα πλαίσια των υπαρχόντων οικονομικών δυνατοτήτων.

Επίσης, προ ημερησίας διάταξης :

Το σώμα ομόφωνα ενέκρινε την έκτακτη χρηματοδότηση της Σχολικής Επιτροπής  με το ποσό των 25.000 ευρώ για την πληρωμή προμηθειών και την εξόφληση οφειλών προς τρίτους από εργασίες συντήρησης στα σχολικά κτήρια.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση άδειας για την πραγματοποίηση ελέγχου σε δημοτικό αυτοκίνητο στο ΚΤΕΟ.


Στα θέματα ημερήσιας διάταξης (βλεπε σχετικό δημοσίευμα της zantepress24):

1ο Κατά πλειοψηφία επικυρώθηκαν τα πρακτικά της 12ης, 13ης, 15ης, 16ης και 17ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

2ο Το σώμα αποφάσισε να συζητήσει το θέμα του καθορισμού των τελών του Δήμου για το οικονομικό έτος 2013 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 19:30 μ.μ.

3ο Κατά πλειοψηφία το σώμα ενέκρινε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2012.

4ο Το σώμα αποφάσισε να λάβει απόφαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΖ για το οικονομικό έτος 2013 στην κατεπείγουσα συνεδρίαση την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 19:30 μ.μ.

5ο Κατά πλειοψηφία το σώμα αποφάσισε τον εξώδικο δικαστικό συμβιβασμό παραίτησης από ασκηθείσα έφεση κατά της 45/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου που αφορά οφειλές του πρώην Δήμου Ζακύνθου προς τρίτους.

6ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η κατανομή του ποσού των 667.671,97 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και επενδυτικών δραστηριοτήτων έργων.

7ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μεταφορά έκτακτων εσόδων (ΣΑΤΑ) σε τακτικά.

8ο Το σώμα αποφάσισε τη δέσμευση του ΑΦΜ όσων οφείλουν χρήματα στο Δήμο Ζακύνθου από τέλη παρεπιδημούντων και κοινόχρηστων χώρων που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει το ΑΦΜ όσων οφείλουν πάνω 293 ευρώ. Να σημειωθεί πως στο Δήμο οφείλονται περίπου 2.000.000 ευρώ από τα μη εισπραγμένα τέλη παρεπιδημούντων και κοινόχρηστων χώρων.

9ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Ε.Μ.Π. για το ερευνητικό πρόγραμμα «Λειτουργικά και Βιοκλιματικά Πρότυπα ως παράγοντες ελκυστικότητας της πόλης της Ζακύνθου – Διερεύνηση σκοπιμότητας – εφικτότητας δημοτικής αστικής παρέμβασης στον δημόσιο χώρο»

10ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η υποβολή της πρότασης στο ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ για την πράξη «Ανάπλαση και ανάδειξη Ενετικής Βαρδιόλας Κυψέλης Ζακύνθου».

11ο Ομόφωνα αποφασίστηκε η δημιουργία δημοτικού διαδικτυακού κέντρου εκπαίδευσης στην Τ.Κ. Βανάτου.

12ο Ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Τ.Κ. Αλυκανά. Το συγκεκριμένα οικόπεδο είναι έκτασης 20 στρεμμάτων και παραθαλάσσιο, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμαρχος Ζακύνθου είχε αναλάβει αφιλοκερδώς, στο παρελθόν, την υπόθεση ως δικηγόρος, ώστε το οικόπεδο να περιέλθει στον νυν Δήμο Ζακύνθου.

13ο Το σώμα ομόφωνα ενέκρινε την απόφαση υπ’ αριθμόν 94/2012 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με την «Έγκριση δρομολογίων Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ για την χειμερινή περίοδο 2012-2013. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε να ζητηθεί από το ΚΤΕΛ η πραγματοποίηση ενός δρομολογίου τη βδομάδα από και προς τη Θεσσαλονίκη, το οποίο αρχικά δεν προβλεπόταν λόγω μη πληρότητας του δρομολογίου. Το ΚΤΕΛ τελικά έκανε το αίτημα της Επιτροπής δεκτό.

14ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η δαπάνη για τη συμμετοχή του Δήμου στις εκθέσεις της Ουτρέχτης και της Βιέννης. Το ποσό ανέρχεται στα 6.500 ευρώ.

15ο Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την απομάκρυνση του περιπτέρου από τη συμβολή των οδών Φωσκόλου και Γλάδστωνος λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων και αναφορικά με την αίτηση του κ. Γεώργιου Κάνδηλα για τη μεταφορά άδειας πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων και ειδών μονοπωλίου σε κενή θέση να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση.

16ο Ομόφωνα το σώμα ενέκρινε θέσεις υπαίθριου εμπορίου.

17ο Το σώμα ομόφωνα αποφάσισε τη συνδιοργάνωση προβολής ταινιών με τον Διεθνή Κινηματογράφο στο Φεστιβάλ της Πάτρας, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί ο χώρος προβολής των ταινιών. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 11, 12 και 13 Φεβρουαρίου 2013.