ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών και τελετών των γιορτών του δωδεκαημέρου.

"Ευχόμενοι ο τεχθείς Σωτήρας και Χριστός να χαρίζει κάθε ποθητό στη ζωή Σας διατελούμε"

Στις 24 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, ώρα 6 μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Όρθρου κατα το παλαιό τοπικό έθιμο.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2012, εορτή των Χριστουγέννων, ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί στόν Ιερό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του  Όρθρου και στη συνέχεια ώρα 8.30 π.μ. η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


Την 1η Ἰανουαρίου 2013, εορτή της Περιτομής του Κυρίου, ώρα 8.30 π.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο τέλος της οποίας, ώρα 10.30, θα ψαλεί Δοξολογία για το Νέο Έτος.


Στις 5 Ιανουαρίου 2013, παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, ώρα 6.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, η Ακολουθία του Όρθρου. Μετα το τέλος της Ακολουθίας, ώρα 8, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος θα μεταβεί επίσημα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από  τον Ιερό Κλήρο, το Λαό και τις τοπικές Αρχές, όπου θα ψαλούν κατά το τοπικό έθιμο, τα `` Φώτα`` από  τη Χορωδία «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ». Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα απευθύνει επίκαιρη ομιλία προς το Λαό από τον εξώστη του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Στις 6 Ιανουαρίου 2013, εορτή των Θεοφανείων, ώρα 8.30 π.μ., θα τελεσθεί επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμοῦ. Αμέσως μετά, ώρα 11.00 π.μ. θα εκκινήσει Λιτανεία από το Ναό στην κεντρική αποβάθρα, όπου θα γίνει η Τελετή  Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και του Αγιασμοῦ των Υδάτων.


Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές θα παραστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος.