θετικός στις ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς όμως "ξεπούλημα των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας",  δήλωσε ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής σε εκπομπή της ΝΕΤ.


Κατά την διάρκεια της εκπομπής "ΝΕΤ στα γεγονότα", στις 24 Δεκεμβρίου, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, "δεν είναι αντίθετος στις ιδιωτικές επενδύσεις, αντιθέτως τις επιδιώκει, αλλά υποστηρίζει πρώτα και κύρια τις δημόσιες επενδύσεις, ως μοχλό για την άμεση παραγωγική  ανασυγκρότηση της χώρας. Είναι όμως αντίθετος στο ξεπούλημα των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Τα λιμάνια της χώρας πρέπει να αποτελούν δημόσια περιουσία όπως και γενικά οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας μας. Πρώτο καθήκον για την κυβέρνηση της Αριστεράς είναι να απαλλαγεί το Δημόσιο από την διαπλοκή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση που αποτελούν μόνιμη κατάσταση των διορισμένων διοικήσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ".

Αναφορικά με την δημοσκόπηση της εταιρείας Rass ( για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής» στις 23 Δεκεμβρίου 2012), δήλωσε ότι είναι σημαντικό πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ  επικαιροποιεί το πρόγραμμά του και αναλαμβάνει την ευθύνη που επωμίζεται ως πρώτο κόμμα.

Σχετικά με την λίστα Λαγκάρτ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να προτείνει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής μέσα στον Ιανουάριο, ιδίως στην περίπτωση που διαπιστωθεί αριθμητική απόκλιση της λίστας που παρέλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από τους κ. Βενιζέλο-Σαμαρά και αυτής που εκ νέου απέστειλε το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών, για να καταδειχθεί ότι η μη αξιοποίηση της λίστας είναι πολιτικό και οικονομικό ζήτημα πρώτου μεγέθους με πιθανές ευθύνες των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, και Βενιζέλου.

Τέλος για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Δημήτρη Στρατούλη, δήλωσε ότι απεδείχθη μέσω ηχητικού ντοκουμέντου στο BBC ότι η ακροδεξιά οργάνωση βρίσκεται πίσω από αυτή την άθλια ενέργεια.