Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων της Ζακύνθου, όπως το παλιό Νοσοκομείο και οι αίθουσες του παλιού αεροδρομίου, κατέθεσε στις 21/12 ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.

Αν και , ειδικά, για το κτίριο του παλιού νοσοκομείου τα σχέδια που έχουν καταρτισθεί εδώ και χρόνια είναι ουκ ολίγα, εν τούτοις τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει καθορισθεί -ή ξεκαθαρισθεί - αφού, οι συνεχείς διοικητικές αλλαγές έχουν επιφέρει και αλλαγές στις αρμοδιότητες κάθε φορέα...

Κάνοντας λόγο για "επίθεση της τριτοκομματικής κυβέρνησης σε ότι εισόδημα έχει απομείνει στον ελληνικό λαό" και επισημαίνοντας τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται για την ενοικίαση κτιρίων ώστε να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Κοντονής υπενθυμίζει την από 28 Σεπτεμβρίου συζήτηση του νομοσχεδίου για την περιστολή δαπανών και την επισήμανση του ότι στην Ζάκυνθο η στέγαση δέκα δημοσίων υπηρεσιών κοστίζει για μισθώματα περίπου 300.000 ευρώ ετησίως, "τη στιγμή που υπάρχουν δημόσια ακίντα που δεν αξιοποιούνται και αθ μπορούσαν να στεγάσουν ορισμένες εξ αυτών".

"Τότε ο κ. υπουργός είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει άμεσα για την τακτοποίηση του ζητήματος. Έκτοτε όμως και ενώ έχουν περάσει τρείς μήνες, στην Ζάκυνθο εξακολουθεί να επικρατεί η ίδια κατάσταση" υπογραμμίζει ο κ. Κοντονής.

"Ειδικότερα οι δημόσιες υπηρεσίες που καταβάλλουν ενοίκια για την στέγαση τους είναι οι εξής: η Εφορία, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης , η Κτηματική Υπηρεσία, ο ΟΑΕΔ, ο ΟΑΕΕ, το ΚΕΔΔΥ, ο ΟΠΑΔ, το Κτηνιατρείο, οι αποθήκες των υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, τα ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα για την μετεγκατάσταση ορισμένων από τις παραπάνω υπηρεσίες, είναι:

- Το παλαιό Νοσοκομείο, το οποίο έχει έκταση πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, άνετο και με χώρους πάρκιγκ. Υπάρχει άμεση ανάγκη αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτιρίου, διότι μετά την μεταφορά του εξοπλισμού στο νέο Νοσοκομείο παρατηρούνται φαινόμεν ακλοπών στην αφύλακτη πλέον κτιριακή εγκατάσταση.

- Το κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε το Στρατολογικό Γραφείο της Ζακύνθου, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και είναι χωρητικότητας 150 τ.μ.

-Οι αίθουσες του παλαιού Αεροδρομίου. Πρόκειται για μία έκταση περίπου 2.000 τ.μ., απέχει τρία χιλιόμετρα από την πόλη με πολύ μεγάλο πάρκιγκ και δυνατότητες στέγασης πολλών υπηρεσιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τί προτίθεται να πράξει σε σχέση με τις δυνατότητες αξιοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών της Ζακύνθου και πότε επιτέλους;".