ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τα σχέδια της για Κυριακάτικη εργασία, προκειμένου όπως έχει αναφερθεί να τονωθεί η αγορά, καλεί να δώσουν οι εργαζόμενοι του νησιού στις 30 Δεκεμβρίου το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


Στηρίζοντας την 24ωρη απεργία στις 30 Δεκεμβρίου, την οποία προγραμματίζουν εργατικά κέντρα και σωματεία σε όλη την χώρα, το ΕΚΖ επισημαίνει ότι τέτοιου είδους "προτάσεις" όχι μόνο βάλλουν τα εργασιακά δικαιώματα αλλά, είναι και ουτοπικές αφού το πρόβλημα των καταναλωτών ΔΕΝ είναι η έλλειψη χρόνου αλλά η ΕΛΛΕΙΨΗ χρημάτων!

"Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στην  γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, τα φτωχά πλατιά λαϊκά στρώματα επιδιώκοντας την περαιτέρω ενίσχυση των κερδών των μεγάλων καταστημάτων S/M κλπ. καταστρατηγώντας κατακτήσεις που έχει η εργατική τάξη με σκληρούς αγώνες προηγούμενων δεκαετιών με παράλληλη εξόντωση των μικρών επαγγελματιών, που δεν θα μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων" τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο.

"Πρόκληση επίσης είναι το επιχείρημα ότι θα είναι κλειστά τα μαγαζιά που είναι πάνω από 250 τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχουν και στο νησί μας  επώνυμα μεγάλα μαγαζιά που έχουν καταστήματα σε διάφορες περιοχές με πολύ   λιγότερα τετραγωνικά μέτρα.

"Από την άλλη το πρόβλημα των μικρών μαγαζιών δεν είναι το αν θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, είναι ότι δεν έχει λεφτά ο κόσμος.

"Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλιακών ομίλων, της αστικής τάξης  και τους υπηρετεί επάξια. Δεν είναι ζήτημα διαχείρισης της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, είναι   ζήτημα ότι κουμάντο κάνουν οι κεφαλαιοκράτες.

"Η εργατική τάξη μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο πάλης που θα βάλει εμπόδιο στα σχέδια τους, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!"