ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


"Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν βοήθησε και οι πολιτικοί έχουν αποτύχει!". Με αυτή τη φράση σχολίασε ο πρώην Νομάρχης Διονύσης Γάσπαρος στην zantepress24 την μέχρι σήμερα πορεία της Περιφέρειας και του Δήμου Ζακύνθου.

Με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Ζακύνθου με θέμα "epixeiro στον Τουρισμό", και στην οποία συμμετείχε, ο κ. Γάσπαρος ερωτήθηκε από την zantepress24 τόσο για τουριστικά θέματα όσο όμως και για την δική του άποψη για τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει μετά την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

"Έχω δεχθεί έντονη κριτική και από κακόπιστους και από ανθρώπους που ήθελαν μόνο να κάνουν αντιπολίτευση. Η ουσία όμως για όλα τα θέματα, είτε τουριστικά είτε οτιδήποτε άλλο, είναι να θέλεις να προσφέρεις στον τόπο σου. Να τον αγαπάς και να θέλεις να αναπτυχθεί.

"Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έχει αποτύχει. Και όχι μόνο σε ότι αφορά την δική μας Περιφέρεια! Είναι πραγματική ταλαιπωρία και από συγκοινωνιακής άποψης αλλά και το ότι πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη ενός Περιφερειακού Συμβουλίου -όπου η Ζάκυνθος δεν έχει πλειοψηφία- προκειμένου να γίνει κάτι στο νησί! Είναι άγνωστο δε, πόσο ακόμη θα υπάρχει ως θεσμός.

"Όσο για τον Δήμο; Νομίζω πως η πλειοψηφία συμφωνεί πως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες ... έχει αποτύχει" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα του τουρισμού, ο κ. Γάσπαρος επισήμανε την ανάγκη ανοίγματος σε νέες αγορές και έμφασης στις εναλλακτικές μορφές του όπως, π.χ., ο θρησκευτικός τουρισμός.

"Επιβάλλεται να στραφούμε σε νέες αγορές, όπως έκανε για παράδειγμα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί των ημερών μου, και να περάσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους το μήνυμα για τον εναλλακτικό τουρισμό -τον θρησκευτικό, τον περιπατητικό, τον θαλάσσιο που αφορά ιδιαίτερα την Ζάκυνθο.

"Το σημείο όμως που πρέπει να επιμείνουμε, αλλά δεν κάνουμε πλέον και λόγω έλλειψης χρημάτων, είναι αυτό της προβολής της Ζακύνθου. Και εκεί χρειάζεται η συνεργασία ΟΛΩΝ των φορέων και η σωστή ιεράρχηση των χρημάτων ώστε να δοθούν στις κατευθύνσεις που έχουν προτεραιότητα.

Δεν είναι δυνατό να γίνονται εκθέσεις και η Ζάκυνθος να είναι απούσα!. Δεν χρειάζονται χρήματα γιαυτό, χρειάζεται κόπος, δουλειά, δυναμική και να υπάρχει και συμμετοχή από όλους!

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει να αντιληφθεί ότι ο Τουρισμός είναι το μεγαλύτερο όπλο της -μαζί με τον αγροτικό τομέα.

Να αναλάβει δράση, να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήδη, η χώρα με το αρμόδιο υπουργείο κάνει βήματα προόδου και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της ΟΝΝΕΔ που, μέσω της ημερίδας τους, ενημερώνουν και επιμορφώνουν τους τοπικούς φορείς".

Ερωτηθείς για την κριτική που δεχόταν με την συμμετοχή της Ζακύνθου σε σωρεία τουριστικών εκθέσεων, ο πρώην Νομάρχης τόνισε με νόημα:

"Το τί πολιτική άσκησε η ΝΑΖ αποδεικνύεται. Αποδεικνύεται απο το ότι όλα τα χρόνια που διατέλεσα νομάρχης , τα ποσοστά στον τουρισμό δεν έπεσαν ποτέ και ας έκαναν ορισμένοι αντιπολίτευση. Δικαιωνόμασταν και δικαιωνόμαστε σε κάθε βήμα!

"Όταν κάναμε το άνοιγμα στην ρωσική αγορά, δεχτήκαμε δριμήτατη κριτική. Σήμερα περιμένουν όλοι από εκεί! ".

Ο κ. Γάσπαρος ανακάλεσε στη μνήμη του παρόμοια περιστατικά αμφισβήτησης του όπως, η τοποθέτηση καμερών στη Νομαρχία.

"Με κατηγόρησαν και για αυτό αλλά σήμερα μέχρι και τα σπίτια έχουν!

Όταν προσπαθήσαμε να ανοιχτούμε στην γαλλική αγορά, μέσω του μαθητικού τουρισμού, γίναμε εκ νέου στόχοι επίθεσης, ενώ η Κεφαλονιά που το "κυνήγησε", είχε αποτελέσματα!

"Εν τέλει, εκείνο που μετρά είναι η θέληση να προσφέρεις στον τόπο σου, Να τον αγαπάς".