Ερώτηση αναφορικά με την διατήρηση όλων των φοροαπαλλαγών των Ατόμων με Αναπηρία κατέθεσε στις αρχές του μήνα η ομάδα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.

Για το θέμα ο κ. Κοντονής δήλωσε σχετικά:

"Τα άτομα με αναπηρία που αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού, συνεχίζουν να δέχονται βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους σύμφωνα με το νόμο 4093/2012, μέσα από την περικοπή  προνοιακών επιδομάτων και παροχών, με αποτέλεσμα το 70% των ατόμων με αναπηρία να ζουν κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας.

Συγκεκριμένα, η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά στη θεσμική κατάργηση αυτών των παροχών, επιδεικνύοντας απροκάλυπτη αδιαφορία σε διεθνείς δεσμεύσεις, όπως η Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του ΟΗΕ το 2006, η οποία έχει κυρωθεί και από την Ελλάδα (Ν. 4074/2012).

Αποκαλύπτεται έτσι  για μια ακόμη φορά, η πολιτική αναλγησίας της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες με αναπηρία,  οι οποίοι δεν προστατεύονται στοιχειωδώς, καθώς τουλάχιστον δεν διατηρούν όλες τις προηγούμενες φοροαπαλλαγές  που απολάμβαναν".